din-fas-gravid-480x1600
libero_club

Få en velkomstgave, og samle poeng som du kan løse inn i fine gaver i Poengshopen

Som medlem får du tilgang til en egen graviditetskalender,
velkomstgave, nyttig informasjon om ditt barns utvikling, nye
kampanjer og det populære forumet foreldrepraten.

Artikler som kan være interessante for deg

sca_od7_mgl9247_teaser

Eneggede tvillinger og toeggede tvillinger – hva er forskjellen?

Å vente to babyer er nesten dobbelt så spennende: Hvem er disse to småtassene? Vil de være eneggede eller toeggede tvillinger? Og kan man finne ut av det før de blir født?

libero_recruitment_2021_20_early-pregnant-woman-in-window_mobile

Psykologiske graviditetssymptomer - hva er det?

De fysiske forandringene en graviditet medfører, er det mange som kjenner til. Det snakkes mindre om tankene en graviditet fører med seg, og om den mentale prosessen blivende foreldre går gjennom. Å være gravid og lei seg, ha angst, lure på om man bør få barn eller ikke – slike tanker surrer rundt i hodet og påvirker oss like mye som en voksende mage.

libero_tomorrow_project_09_mobile

Fly og reise som gravid

Det pleier å gå fint for gravide å reise, men en voksende mage kan selvsagt gjøre reisen litt ekstra slitsom og utfordrende. Derfor bør man planlegge godt og sette seg inn i sikkerheten, for eksempel hvordan bilbeltet skal sitte når man er gravid, og hvor langt ut i svangerskapet man egentlig kan fly.

preg13297_mobile

Tips om mammaklær

Å kjøpe massevis av nye gravidklær går utover både lommeboken og miljøet. Husk derfor at man kan bruke mye av det en allerede har i klesskapet. Her får man tips om det, og om hvilke plagg man godt kan bruke litt penger på.

pain_relief_teaser

Smertelindring under fødselen

Det er ingenting som heter en smertefri fødsel. En fødsel er en opplevelse som, uansett hvordan vi snur og vender på det, vil innebære smerte. Derfor kan det være lurt å skaffe seg oversikt over ulike typer smertelindring og bedøvelse før fødselen starter.

_i2a3798_mobile

Forberedelser til fødselen

Ja, det stemmer at kvinner har født barn siden tidenes morgen, og at det er noe kvinnekroppen er bygd for å gjøre. Samtidig er det noe av det mest krevende man kan utsette en kropp for. Så hvordan forbereder man seg best mulig til fødselen?

doulabild2_mobile

Føde med doula

Opp gjennom historien har kvinner med erfaring og kunnskap alltid vært fødselshjelpere. En moderne doula fungerer som en støtte ved fødsel for hele familien og er ofte en viktig person også når man er gravid.

giving_brith_four_phases_teaser

Fødselens fire faser

Når er den i gang for alvor? Gjør det vondt hele tiden? Er man ikke ferdig når barnet er ute? I de ulike fødselsfasene jobber kroppen på ulike måter. Her forklarer vi hva som skjer, og når.

givingbirth_positions_teaser

Fødestillinger

Ligge i et badekar, sitte på en ball eller stå på alle fire? Hva er egentlig den beste fødestillingen? Lytt til kroppen, kjenn etter hva som føles bra, og spør jordmoren om råd!

Alle artikler