Blöjtårta_artikel_

Bleiekake - oppskrift på hvordan du lager en bleiekake

Det er den perfekte gaven til en babyshower, men hva trenger du for å lage en bleiekake? Og ikke minst: Hvordan gjør du det? Her lærer du å lage en flott bleiekake!

Lurer du på hvordan du kan gi en ny verdensborger en hyggelig velkomst? Vi vil slå et slag for bleiekaken! Slik navnet antyder, er det en kake som består hovedsakelig av bleier som rulles og settes sammen. En gave mottakerne garantert vil sette pris på.

Dette trenger du til en bleiekake

Det ser kanskje avansert ut, men egentlig er det ganske enkelt å lage en bleiekake selv. Før du setter i gang, er det noen ting du må skaffe:

 • Bleier – ca. 100 stykker, avhengig av hvor stor kaken skal bli.
 • Gummistrikk til å feste rundt hver bleierull.
 • Et stabilt underlag å sette kaken på, for eksempel et pappbrett.
 • Tomme doruller.
 • Snor.
 • Saks.
 • Dekorative satengbånd til å knyte rundt hvert lag.
 • Ekstra pynt, tilbehør eller overraskelser hvis du ønsker det. Det kan for eksempel være smokker, babypleie og andre ting en nyfødt kan trenge. Eller hvorfor ikke en sjokolade til en sliten forelder og en liten leke til en eventuell storebror eller storesøster?
 • Cellofan – hvis du vil pakke inn kaken.

Slik lager du en bleiekake

Når du har alt du trenger til bleiekaken, er det bare å sette i gang. Først er det lurt å tenke gjennom hvordan kaken skal se ut: Skal den for eksempel ha et bestemt tema eller farger som den blivende forelderen liker? Og hvilken form skal den ha? Når du har det klart for deg, gjør du følgende:

 1. Klargjør bleiene ved å rulle dem sammen, én og én, til små ruller. Fest en gummistrikk rundt hver bleierull. De små rullene utgjør byggeklossene du trenger til kaken. Du kan bruke ulike bleiestørrelser for å få lag med ulik høyde.
 2. Begynn på det nederste laget ved å sette en dorull i midten. Rundt den plasserer du de små bleierullene tett sammen og fester dem med en snor.
 3. Bygg flere lag ved å begynne med en tom dorull i midten og fortsette med resten av bleiene til kaken har den formen og høyden du ønsker. Hvis du vil, kan du gjemme små gaver i lagene.
 4. Finn frem satengbåndene, og begynn å pynte: Knyt et bånd rundt hvert lag, slik at det skjuler snoren og de små gummistrikkene. Avhengig av hvordan du vil at kaken skal se ut, pynter du den med det du vil gi bort: smokker, babypleie eller andre ting som kommer godt med når man har et nyfødt barn.
 5. Dekorer toppen av bleiekaken, for eksempel med et gratulasjonsskilt eller en myk bamse.
 6. Hvis du vil, pakker du inn mesterverket ditt i cellofan.

Hvor mange bleier trenger du til en bleiekake?

Til en bleiekake trenger du vanligvis rundt 100 bleier, avhengig av hvor stor kaken skal være. En stor kreasjon krever selvsagt flere bleier enn et mindre «bakverk». Men det kan være lurt å beregne 4–6 bleiepakker, og det som eventuelt blir til overs, kan du gi som en liten bonusgave til den blivende forelderen. Vi garanterer at gaven vil falle i smak. Et godt tips er å bygge opp kaken med ulike bleiestørrelser: noen til når babyen er nyfødt ognoen til å vokse i. Ulike størrelser kan også skape en morsom effekt og gi en litt annerledes form på bleiekaken, siden du da får ulike høyder å jobbe med.

Tips til deg som vil lage en annerledes bleiekake

Det er masse triks du kan prøve hvis du har lyst til å lage en litt annerledes bleiekake. Du kan for eksempel ta utgangspunkt i ulike temaer eller årstider, for eksempel en påske- eller julepyntet bleiekake. Tenk kreativt når det gjelder pynt – ta med ting du tror den blivende forelderen trenger, enten til seg selv eller til babyen. Kanskje søte små babyklær? Også formen kan du variere. Du trenger ikke bygge en klassisk kake, men kan forme den som for eksempel en vogn, en bil, en bamse eller en traktor – eller hvorfor ikke en bleiebukett? Det er bare fantasien som setter grenser.

Del artikkel