Ved å fortsette å bruke denne hjemmesiden godkjenner du bruken av cookies. Du kan lese mer om det her. 


Spinatlasagne

Spinatlasagne

Vegetarisk, kremet og svært god lasagne laget av spinat og røde linser. Rik på fiber og jern, som er så viktig for deg som er gravid!

1 h
8 porsjoner
Ingredienser 8 porsjoner
Olivenolje 1 ss
Løk 1 gul
Hvitløksfedd 2 stk.
Gulrøtter 3 stk.
Rød paprika 1 stk.
Squash 1 stk.
Hvitløkspepper 1 ts
Hakkede tomater 2 bokser
Vann 3 dl
Grønnsaksbuljongterning 1 stk.
Røde linser 2 dl
Fersk spinat 200 g
Lasagneplater 200 g
Revet ost 3 dl
Salt etter smak

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225 °C, og finn frem en ildfast form.
Varm opp olivenolje i en gryte. Finhakk løk, hvitløk, gulrøtter, paprika og squash, fres i oljen til løken blir myk. Krydre med hvitløkspepper og salt.
Tilsett hakkede tomater, vann, grønnsaksbuljong og røde linser. La koke på svak varme i 20 minutter.
Legg lasagneplater, linsesaus og fersk spinat i flere lag oppå hverandre i formen. Toppes med revet ost.
Stekes midt i ovnen i ca. 30 minutter. Ta ut lasagnen, og la den kjøle seg ned litt før servering.

Tips!

Røde linser kan fint byttes ut med grønne. Bruk en pinne til å kjenne om lasagnen er gjennomstekt.
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...