Spinatlasagne

Spinatlasagne
Vegetarisk, kremet og svært god lasagne laget av spinat og røde linser. Rik på fiber og jern, som er så viktig for deg som er gravid!
1 h
8 porsjoner
Ingredienser | 8 porsjoner |
Olivenolje | 1 ss |
Løk | 1 gul |
Hvitløksfedd | 2 stk. |
Gulrøtter | 3 stk. |
Rød paprika | 1 stk. |
Squash | 1 stk. |
Hvitløkspepper | 1 ts |
Hakkede tomater | 2 bokser |
Vann | 3 dl |
Grønnsaksbuljongterning | 1 stk. |
Røde linser | 2 dl |
Fersk spinat | 200 g |
Lasagneplater | 200 g |
Revet ost | 3 dl |
Salt etter smak |
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 225 °C, og finn frem en ildfast form.
Varm opp olivenolje i en gryte. Finhakk løk, hvitløk, gulrøtter, paprika og squash, fres i oljen til løken blir myk. Krydre med hvitløkspepper og salt.
Tilsett hakkede tomater, vann, grønnsaksbuljong og røde linser. La koke på svak varme i 20 minutter.
Legg lasagneplater, linsesaus og fersk spinat i flere lag oppå hverandre i formen. Toppes med revet ost.
Stekes midt i ovnen i ca. 30 minutter. Ta ut lasagnen, og la den kjøle seg ned litt før servering.
Tips!
Røde linser kan fint byttes ut med grønne. Bruk en gaffel til å kjenne om lasagnen er gjennomstekt.
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.