Rugbrød

Rugbrød
Et saftig og sunt rugbrød til frokost eller kaffen er utmerket for gravide! Rugbrødet har godt med fiber som fyller og metter.
70 min
1 brød – ca. 12 skiver
Ingredienser | 1 brød – ca. 12 skiver |
Surmelk | 6 dl |
Brødsirup | 2 ss |
Siktet rugmel | 6 dl |
Hakket rug | 1 dl |
Havrekli | 1 dl |
Linfrø | 1 dl |
Sesamfrø | 0,5 dl |
Bikarbonat | 3 ts |
Salt | 0,5 ts |
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 175° over-/undervarme. Legg bakepapir i en brødform, la stå
Bland sammen alle tørre ingredienser i en bolle. Rør inn surmelk og brødsirup.
Hell deigen i formen, og strø eventuelt over litt ekstra hakket rug.
Stek i nedre del av ovnen i ca. 1 time. Vend brødet, og la det kjøle seg ned før du skjærer i det.
Tips!
Du kan også lage rundstykker ved å steke brødet i muffinformer. Stekes i ca. 25 min.
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.