Ved å fortsette å bruke denne hjemmesiden godkjenner du bruken av cookies. Du kan lese mer om det her. 


Rugbrød

Rugbrød

Et saftig og sunt rugbrød til frokost eller kaffen er utmerket for gravide! Rugbrødet har godt med fiber som fyller og metter.

70 min
1 brød – ca. 12 skiver
Ingredienser 1 brød – ca. 12 skiver
Surmelk 6 dl
Brødsirup 2 ss
Siktet rugmel 6 dl
Hakket rug 1 dl
Havrekli 1 dl
Linfrø 1 dl
Sesamfrø 0,5 dl
Bikarbonat 3 ts
Salt 0,5 ts

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175° over-/undervarme. Legg bakepapir i en brødform, la stå
Bland sammen alle tørre ingredienser i en bolle. Rør inn surmelk og brødsirup.
Hell deigen i formen, og strø eventuelt over litt ekstra hakket rug.
Stek i nedre del av ovnen i ca. 1 time. Vend brødet, og la det kjøle seg ned før du skjærer i det.

Tips!

Du kan også lage rundstykker ved å steke brødet i muffinformer. Stekes i ca. 25 min.
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...