Rugbrød

Ragbrod

Rugbrød

Et saftig og sunt rugbrød til frokost eller kaffen er utmerket for gravide! Rugbrødet har godt med fiber som fyller og metter.

70 min
1 brød – ca. 12 skiver
Ingredienser 1 brød – ca. 12 skiver
Surmelk 6 dl
Brødsirup 2 ss
Siktet rugmel 6 dl
Hakket rug 1 dl
Havrekli 1 dl
Bikarbonat 3 ts
Salt 0,5 ts

Fremgangsmåte

Num 1
Sett ovnen på 175° over-/undervarme. Legg bakepapir i en brødform, la stå
Num 2
Bland sammen alle tørre ingredienser i en bolle. Rør inn surmelk og brødsirup.
Num 3
Hell deigen i formen, og strø eventuelt over litt ekstra hakket rug.
Num 4
Stek i nedre del av ovnen i ca. 1 time. Vend brødet, og la det kjøle seg ned før du skjærer i det.

Tips!

Du kan også lage rundstykker ved å steke brødet i muffinformer. Stekes i ca. 25 min.