Frøknekkebrød

Frøknekkebrød
Det er bra med mellommåltider for deg som er gravid. Frøknekkebrød er det enkleste brødet du kan bake. Det er dessuten sunt, glutenfritt, billig og sprøtt godt.
70 min
1 plate
Ingredienser | 1 plate |
Matolje – gjerne oliven | 0,5 dl |
Maismel (kan erstattes med hvetemel) | 2,25 dl |
Linfrø | 1 dl |
Gresskarfrø | 0,5 dl |
Solsikkefrø | 0,5 dl |
Sesamfrø | 0,5 dl |
Vann | 2,75 dl |
Flaksalt | 1 ts |
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 150° over-/undervarme. Legg bakepapir på et stekebrett, la stå.
Bland sammen olivenolje, maismel og alle frøene i en haug. Rør lett sammen.
Kok opp vannet, og tilsett i haugen. Rør sammen til en tykk, jevn røre.
Fordel røren på bakepapiret. Det enkleste er å legge et bakepapir på røren og kjevle deigen tynn. Ta deretter forsiktig av det øverste bakepapiret.
Stek knekkebrødet midt i ovnen i 1 time. Ta ut og la kjøle helt ned.
Bryt knekkebrødet i biter når det har kjølt seg ned.
Tips!
Vi vet at det smaker utrolig godt, men husk å ikke spis for mye knekkebrød hver dag, siden det inneholder linfrø. Linfrø bør begrenses til maksimalt 1-2 ss om dagen. Oppbevares tørt i en tett og lukket krukke med lokk.
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.