Bananbrød

Bananbrød
Søtt men sunt, enkelt å bake og utrolig godt. Bananbrød er et utmerket mellommåltid for deg som er gravid og vil stille søtsuget, men samtidig bli mett!
70 min
1 brød
Ingredienser | 1 brød |
Modne bananer – gjerne brune i skallet | 2 stk. |
Surmelk | 2 dl |
Fiberhavregryn | 2 dl |
Grahamsmel | 2 dl |
Hvetemel | 2 dl |
Bikarbonat | 1.5 ts |
1 klype salt |
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 190° over-/undervarme, og legg et bakepapir i en brødform (1,5 l).
Skrell og mos bananene med en gaffel. Tilsett de øvrige ingrediensene, og bland sammen til en tykk, klebrig røre.
Hell røren i formen, og stek i nedre del av ovnen i 50–60 minutter. Ta ut brødet og la det kjøle seg ned før du skjærer i det.
Tips!
Surmelk kan erstattes med soyagurt for et vegansk brød.
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.