Bananbrød

Bananbröd

Bananbrød

Søtt men sunt, enkelt å bake og utrolig godt. Bananbrød er et utmerket mellommåltid for deg som er gravid og vil stille søtsuget, men samtidig bli mett!

70 min
1 brød
Ingredienser 1 brød
Modne bananer – gjerne brune i skallet 2 stk.
Surmelk 2 dl
Fiberhavregryn 2 dl
Grahamsmel 2 dl
Hvetemel 2 dl
Bikarbonat 1.5 ts
1 klype salt

Fremgangsmåte

Num 1
Sett ovnen på 190° over-/undervarme, og legg et bakepapir i en brødform (1,5 l).
Num 2
Skrell og mos bananene med en gaffel. Tilsett de øvrige ingrediensene, og bland sammen til en tykk, klebrig røre.
Num 3
Hell røren i formen, og stek i nedre del av ovnen i 50–60 minutter. Ta ut brødet og la det kjøle seg ned før du skjærer i det.

Tips!

Surmelk kan erstattes med soyagurt for et vegansk brød.