Brokkolipai

Broccolipaj

Brokkolipai

Brokkolipai er en god, jernrik og mettende lunsj eller middag for den gravide. Pai er dessuten perfekt til å fryse ned og varme opp når du vil ha en rask og sunn lunsj.

1 h
8 porsjoner
Ingredienser 8 porsjoner
Tærtedej
Smør 125 g
Hvetemel 3 dl
Iskaldt vann 2,5 ss
Fyll
Brokkoli 200 g
Rød paprika 1 stk.
Purreløk 1 stk.
Hvitløksfedd 2 stk.
Revet ost med valgfri smak 150 g
Eggestand
Store egg 3 stk.
Kremfløte 2 dl
Melk 1 dl
Salt og svart pepper

Fremgangsmåte

Num 1
Sett ovnen på 200 °C over-/undervarme.
Num 2
Paideig: Bland smør og hvetemel til en smuldrete masse i kjøkkenmaskinen. Tilsett kaldt vann, og bland til deigen henger sammen.
Num 3
Trykk ut deigen i en form med avtakbar kant (Ø 24 cm), stikk opp bunnen med en gaffel, la kjøle ned i 20 minutter. Forhåndsstek deretter paiskallet midt i ovnen i 12 minutter.
Num 4
Fyll: Hakk brokkolien, og la den koke i saltet vann til den er myk, ca. 5 minutter. Hell i en sil, og la renne av.
Num 5
Hakk purreløk, paprika og hvitløk. Fres i en panne med smør til purreløken blir myk. Tilsett deretter brokkolien, og fres i et minutt til.
Num 6
Visp sammen egg, fløte, melk, salt og pepper. Legg brokkoliblandingen og den revne osten i paiskallet, og hell over eggestanden.
Num 7
Stek paien i midten av ovnen i 30–35 min.

Tips!

Lag paideigen allerede dagen før.