Ved å fortsette å bruke denne hjemmesiden godkjenner du bruken av cookies. Du kan lese mer om det her. 


Brokkolipai

Brokkolipai

Brokkolipai er en god, jernrik og mettende lunsj eller middag for den gravide. Pai er dessuten perfekt til å fryse ned og varme opp når du vil ha en rask og sunn lunsj.

1 h
8 porsjoner
Ingredienser 8 porsjoner
Paiskall
Smør 125 g
Hvetemel 3 dl
Iskaldt vann 2,5 ss
Fyll
Brokkoli 200 g
Rød paprika 1 stk.
Purreløk 1 stk.
Hvitløksfedd 2 stk.
Revet ost med valgfri smak 150 g
Eggestand
Store egg 3 stk.
Kremfløte 2 dl
Melk 1 dl
Salt og svart pepper

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 °C over-/undervarme.
Paideig: Bland smør og hvetemel til en smuldrete masse i kjøkkenmaskinen. Tilsett kaldt vann, og bland til deigen henger sammen.
Trykk ut deigen i en form med avtakbar kant (Ø 24 cm), stikk opp bunnen med en gaffel, la kjøle ned i 20 minutter. Forhåndsstek deretter paiskallet midt i ovnen i 12 minutter.
Fyll: Hakk brokkolien, og la den koke i saltet vann til den er myk, ca. 5 minutter. Hell i en sil, og la renne av.
Hakk purreløk, paprika og hvitløk. Fres i en panne med smør til purreløken blir myk. Tilsett deretter brokkolien, og fres i et minutt til.
Visp sammen egg, fløte, melk, salt og pepper. Legg brokkoliblandingen og den revne osten i paiskallet, og hell over eggestanden.
Stek paien i midten av ovnen i 30–35 min.

Tips!

Lag paideigen allerede dagen før.
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...