Brokkolipai

Brokkolipai
Brokkolipai er en god, jernrik og mettende lunsj eller middag for den gravide. Pai er dessuten perfekt til å fryse ned og varme opp når du vil ha en rask og sunn lunsj.
1 h
8 porsjoner
Ingredienser | 8 porsjoner |
Paiskall | |
Smør | 125 g |
Hvetemel | 3 dl |
Iskaldt vann | 2,5 ss |
Fyll | |
Brokkoli | 200 g |
Rød paprika | 1 stk. |
Purreløk | 1 stk. |
Hvitløksfedd | 2 stk. |
Revet ost med valgfri smak | 150 g |
Eggestand | |
Store egg | 3 stk. |
Kremfløte | 2 dl |
Melk | 1 dl |
Salt og svart pepper |
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200 °C over-/undervarme.
Paideig: Bland smør og hvetemel til en smuldrete masse i kjøkkenmaskinen. Tilsett kaldt vann, og bland til deigen henger sammen.
Trykk ut deigen i en form med avtakbar kant (Ø 24 cm), stikk opp bunnen med en gaffel, la kjøle ned i 20 minutter. Forhåndsstek deretter paiskallet midt i ovnen i 12 minutter.
Fyll: Hakk brokkolien, og la den koke i saltet vann til den er myk, ca. 5 minutter. Hell i en sil, og la renne av.
Hakk purreløk, paprika og hvitløk. Fres i en panne med smør til purreløken blir myk. Tilsett deretter brokkolien, og fres i et minutt til.
Visp sammen egg, fløte, melk, salt og pepper. Legg brokkoliblandingen og den revne osten i paiskallet, og hell over eggestanden.
Stek paien i midten av ovnen i 30–35 min.
Tips!
Lag paideigen allerede dagen før.
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.