Bønnepasta med kremet grønnkålsaus

Bønnepasta med kremet grønnkålsaus

Bønnepastaen er rik på protein og fiber, mens grønnkålsausen er full av helsebringende jern. Denne retten er enkel, god og svært bra for deg som er gravid!

25 min
4 porsjoner
Ingredienser 4 porsjoner
Bønnepasta 200 g
Pastavann til sausen 2 dl
Matolje 1 ss
Fersk grønnkål 200 g
Rød paprika 1 stk.
Gul løk 1 stk.
Hvitløk 2 fedd
Havrefløte 3 dl
Havremelk 1 dl
Eggeplomme 3 stk.
Parmesan 2 dl finrevet
Knuste gresskarfrø 1 dl
Salt og svart pepper

Fremgangsmåte

Kok opp bønnepastaen iht. anvisningene på pakken, spar 2 dl pastavann, og hell deretter ut pastaen, la stå.
Varm opp matoljen i en stekepanne, og tilsett grovhakket grønnkål, paprika, finhakket gul løk og presset hvitløk. Stek til kålen har trukket seg sammen og blitt myk.
Visp fløten, eggeplommene sammen med pastavannet, og tilsett parmesanen, saltet og pepperen. Hell det over kålblandingen. La koke under omrøring til en tykkere konsistens.
Rør inn pastaen. Serveres toppet med gresskarfrø.

Tips!

Husk å spare pastavann. Havrefløte og -melk kan erstattes med vanlig fløte og melk.
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...