Bønnepasta med kremet grønnkålsaus

Bønnepasta med kremet grønnkålsaus
Bønnepastaen er rik på protein og fiber, mens grønnkålsausen er full av helsebringende jern. Denne retten er enkel, god og svært bra for deg som er gravid!
25 min
4 porsjoner
Ingredienser | 4 porsjoner |
Bønnepasta | 200 g |
Pastavann til sausen | 2 dl |
Matolje | 1 ss |
Fersk grønnkål | 200 g |
Rød paprika | 1 stk. |
Gul løk | 1 stk. |
Hvitløk | 2 fedd |
Havrefløte | 3 dl |
Havremelk | 1 dl |
Eggeplomme | 3 stk. |
Parmesan | 2 dl finrevet |
Salt og svart pepper |
Fremgangsmåte
Kok opp bønnepastaen iht. anvisningene på pakken, spar 2 dl pastavann, og hell deretter ut pastaen, la stå.
Varm opp matoljen i en stekepanne, og tilsett grovhakket grønnkål, paprika, finhakket gul løk og presset hvitløk. Stek til kålen har trukket seg sammen og blitt myk.
Visp fløten, eggeplommene sammen med pastavannet, og tilsett parmesanen, saltet og pepperen. Hell det over kålblandingen. La koke under omrøring til en tykkere konsistens.
Rør inn pastaen. Serveres toppet med gresskarfrø.
Tips!
Husk å spare pastavann. Havrefløte og -melk kan erstattes med vanlig fløte og melk.
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.