Sjokoladeboller av dadler

Chokladbollar

Sjokoladeboller av dadler

Søtsuget kan bli stort når man er gravid, og da kan man spørre seg; sunne sjokoladeboller – finnes det? Ja! Bytt ut sukkeret med dadler, så får du et sunnere og supergodt alternativ.

15 min
20 stk.
Ingredienser 20 stk.
Utkjernede dadler 20 stk.
Kokt kaffe (kan erstattes med vann) 0,5 dl
Vaniljepulver 0,5 ts
Kakao 0,5 dl
Nøtter av valgfri type 1 dl
Fiberhavregryn 2 dl
Kokos 2 dl
Kokos eller hakkede nøtter å rulle i 1 dl

Fremgangsmåte

Num 1
Hell alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Bland sammen til en smidig og klebrig deig. Tilsett mer havregryn eller kokos hvis den blir for klebrig, og mer kaffe eller vann hvis den blir for tørr.
Num 2
Rull deigen til boller og deretter i kokos eller hakkede nøtter.
Num 3
Oppbevares i tett boks med lokk (eller plastpose) i kjøleskap. Kan også fryses ned!

Tips!

Ved allergi kan du bytte ut nøttene med kjerner og frø.