close

Tilbake på jobb

Voksenkontakt, lunsjer, jobbmøter – føles det rart å komme tilbake på jobb etter permisjonen? Selv om det er fint å møte kollegaene og komme i gang igjen, er det kanskje en liten gutt eller jente du savner. Det kan være tøft. Og innimellom kan du bli skikkelig deppa.

De siste ukene eller dagene hjemme flyr kanskje av sted. Før du vet ordet av det, er du tilbake i arbeidslivet. Mye er kanskje nøyaktig slik det var før fødselen, men likevel er alt annerledes.

Ta vare på deg og dere

Det er viktig at du tar vare på deg selv når du begynner å jobbe igjen. Det kan fort bli travelt hvis du vil være både en god kollega og en fantastisk forelder.
Her er noen tips:

  • Senk forventningene dine om å klare både å være forelder og å jobbe på samme måten som før. Livet er ikke som før, og du vil finne nye rutiner.
  • Tillat deg å føle, uansett om du føler mye eller lite. Du går gjennom en stor omstilling i livet.
  • Tenk gjennom hva som er viktig. Hvordan vil og kan du prioritere både arbeid og foreldrerollen?
  • Senk ambisjonsnivået, og fokuser på det som føles riktig og viktig. Dette er en helt spesiell periode i livet, og den varer ikke evig.
  • Snakk med partneren din om hvordan dere skal dele på alt som må gjøres, slik at dere begge får mer overskudd til hverandre og til familien. Husk at likestilling dessuten gir langvarige forhold.

Er alle slitne etter jobb og barnehage? Les gjerne våre tips til å komme gjennom de slitsomme timene om ettermiddagen.

Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...