close

Tørr bleie hele natten

Evnen til å holde seg tørr har sammenheng med hormoner og utvikles med tiden. Det har ingen hensikt å få barnet til å trene på å ikke tisse om natten hvis ikke kroppen er klar for det. Det er barnets kropp som bestemmer når tiden er inne.

En tørr nattbleie er en god start

I gjennomsnitt tar det ti måneder fra barnet kan holde seg tørt om dagen, til det også kan holde seg tørt om natten. Men det kan også ta kortere eller betydelig lengre tid, avhengig av barnet.

Hvis barnets bleier er tørre flere netter på rad, er det et tegn på at tiden er inne. Bruk madrassbeskyttelse i sengen, og vær forberedt på at uhell kan skje. Hvis barnet tisser på seg, kan du begynne med bleier igjen. Det finnes bleier for barn i alle aldre.

Vekke eller ikke vekke barnet for å tisse?

Mange foreldre vekker barna og lar dem tisse før de selv går og legger seg. Det skal egentlig ikke være nødvendig, siden poenget er at barnet skal lære seg å våkne når det må på toalettet, eller venne seg til å ikke tisse om natten. I mange familier synes man imidlertid at det er praktisk å vekke barnet som et forebyggende tiltak. Hvis det fungerer, er det bra.

De fleste barn lærer å holde seg tørre om natten mens de er i barnehagealder. Snakk med fastlegen hvis barnet fortsetter å tisse på seg, og du er bekymret.

Les gjerne artikkelen om pottetrening og å slutte med bleier.

Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...