_mgl3842_desktop

Slik skifter du bleie

Du vil snart bli en ekspert på å bytte bleie, men i begynnelsen kan noen tips komme godt med.

Bitte små spedbarn tisser og bæsjer vanligvis oftere enn litt eldre babyer, noe som betyr at de trenger ny bleie ganske ofte, iblant opptil ti ganger i døgnet.
Her får du noen tips om hva som er den enkleste måten å skifte bleie på.

Vaske og lufte

Hvis du har en liten jente, må du vaske henne nøye mellom kjønnsleppene hvis hun har bæsjet. Du kan bruke vann eller uparfymert babyolje. Fukt en klut med litt olje for å fjerne inntørket bæsj fra barnets rumpe. Gni forsiktig, så løsner den. Vask alltid forfra og bakover.
Klapp stumpen tørr og la barnets hud få luft.
Les gjerne mer om hvordan du steller barnets følsomme hud.
Venn deg til at du aldri må vende ryggen til barnet når det ligger på stellebordet. Hvis du må strekke deg etter noe, må du alltid holde en trygg hånd på barnets mage.
Når du skifter til ren bleie, må du passe på at den ikke presser mot navlestumpen, hvis den ikke har falt av ennå. Liberos minste bleier er ekstra tynne ved navlen ("navel care"), slik at navlen skal få god mulighet til å leges.

Slik skifter du bleie – trinn for trinn

  1. Brett ut bleien, og legg barnets rumpe på den delen av bleien der borrelåsen sitter. Hvis barnet er en gutt, må du passe på at tissen peker nedover.
  2. Brett opp forsiden av bleien, slik at den havner på barnets mage. Åpne borrelåsen. Fest borrelåsen på det fargede området av det myke båndet på forsiden av bleien.
  3. Kontroller at lekkasjebeskyttelsen, de rynkede "kantene" rundt beina, er brettet utover, ved å dra en finger innenfor kanten av bleien langs lårene.

Her finner du tydelige trinn-for-trinn-bilder av hvordan du skifter bleie.
Eller klikk deg inn på vår film med tips om hvordan du skifter bleie.
Les gjerne hvor ofte du bør skifte bleie, og tips til nattlige bleieskift.

Del artikkel