play_image

Nye leker og morsomme hverdagsrutiner

Når man er hjemme med syke barn eller barnehagen er stengt, blir det mye tid til kos. Men iblant preges slike dager også av frustrasjon og mangel på ting å aktivisere seg med.

Derfor har vi noen tips til hvordan dagene hjemme kan bli litt morsommere, ved hjelp av nye leker og utfordringer for hele familien.

Hopp og lek

Hopp og lek med vår morsomme leketerning! Skriv ut arket, klipp ut formen, og lim den sammen til en terning. For at den skal bli ekstra solid, kan du klippe ut ytterligere en terningform i kartong og bruke den som forsterkning.

En lek for hele familien.

Skriv ut terningen her.

På skattejakt

Ta med barnet på skattejakt i den spennende naturen. Let etter skatter i naturen, og kryss av for dem dere finner. Snart har dere en hel samling funn dere kan se på og snakke om – du kan være sikker på at barnet har full oversikt over hvor dere så det fine treet, eller hvor den lille marihøna fløy. 

Skriv ut skattejakten her.

Kan selv-kort

Er barnet ditt en bestemt liten person som faktisk kan alt selv? Eller trenger barnet litt ekstra motivasjon for å prøve? Uansett kan tannpussing og påkledning iblant være utrolig frustrerende – for både voksne og barn. Med våre kan selv-kort blir også hverdagsrutinene morsommere, og plutselig kan gjøremål som å pusse tennene og spise frokost bli en lekpreget utfordring for hele familien. Kortene synliggjør også barnets prestasjoner, noe som kan være viktig.

Skriv ut arket, klipp ut de små kortene, og gi dem til barnet etter hvert som rutinene skal gjennomføres. For å skape ekstra motivasjon kan du bruke kan selv-skjemaet og krysse av for gjennomførte utfordringer dag for dag. 

Skriv ut kan selv-kortene her.

Har du ikke tilgang til skriver, kan du selvsagt tegne selv med dette som inspirasjon. Vi har også samlet våre beste tips til morsomme og enkle innendørs- og utendørsleker, og hvis du vil fremme skapergleden, har vi samlet mange tips til aktiviteter som dere kan gjøre hjemme. Har du et spedbarn hjemme, kan du ta en titt på våre leker for de aller minste.

Del artikkel