Nå reduserer vi vår klimapåvirkning igjen!
Gjennom årene har vi gjort mange forbedringer for å redusere klimapåvirkningen. Og nå gjør vi det igjen. Blant annet med en ny emballasje laget av 60% resirkulert plast. For det er gjennom endringer vi kan skape en forskjell for planeten vår og for den neste generasjonen. Ved å redusere vår totale CO2-avtrykk – igjen, igjen og igjen!
En annen nyhet i år er at vi har biomassebalanserte materialer i bleiene våre. Biomassebalansert? Kort sagt handler det om en utfasing av fossile ressurser til fordel for fornybare ressurser i produksjonen av råvarer til bleiene våre. Det vil si det å lage bleier med et mindre CO2-avtrykk og bidra til et mer sirkulært samfunn. Ikke så dumt. Ta gjerne en titt nedenfor, der vi forklarer mer om hvordan prosessen til biomassebalanse fungerer.

New circular solutions

image
c02
reduced
material
image
60%
recycled
plastic
Nye emballasjer med 60 % resirkulert plast
Image

Mer resirkulert plast = mindre CO2-utslipp

Nå får alle bleieemballasjene våre en klimasmart oppgradering, hvor vi øker andelen resirkulert plast til 60%. Så, ikke bli overrasket hvis du synes at emballasjen ser annerledes ut - den har kun fått noen skjønnhetsflekker, som vi er veldig stolte av. Ved å bruke resirkulert plast reduserer vi unødvendig avfall, sparer ressurser og reduserer CO2-utslipp. Enda et skritt i riktig retning – for planeten og for neste generasjon.

image
image
Sirkulære løsninger går rundt og rundt

Vi ser det som vår forpliktelse å drive utviklingen fremover, og kontinuerlig se etter den neste sirkulære løsningen som kan utgjøre en forskjell for planeten vår. Økt andel resirkulert plast og biomassebalansert materiale er bare to av våre nyeste løsninger. Med disse oppgraderingene og innovasjonene tar vi ytterligere to skritt på vår reise mot en forandring, to skritt som bidrar til mindre klimapåvirkning og en bedre fremtid.

Image
Nå har våre bleier et lavere CO2-avtrykk

Biomassebalanse? Komplisert og bra.

La oss forklare hva vi mener med biomassebalanse og hvorfor det er bra for klimaet. For å gjøre det, må vi se nærmere på produksjonen vår. Først og fremst er alle bleiene våre produsert i fabrikker med sertifisert fornybar elektrisitet. Slik har det vært siden 2020. For å produsere bleiene kjøper vi opp et tekstillignende materiale. Materialprodusenten kjøper i sin tur råmateriale for å lage det. Vi vet, mye info her, men du henger med? Bra. Da fortsetter vi.

image
image
En smart omstilling

For å produsere dette råstoffet brukes det i dag hovedsakelig fossile ressurser. Og som kunde har vi stilt krav i forsyningskjeden vår om at en andel av ressursene skal være fornybare. I vårt tilfelle involverer det furuolje, som er et biprodukt i produksjonen av papirmasse, eller brukt frityrolje - restprodukter som ellers ville blitt kastet. I stedet så tar vi vare på det og skaper noe nytt.

Det er her magien skjer!

Da blir ikke-fornybare blandet med fornybare ressurser — dette er det som kalles biomassebalanse. På denne måten økes mengden fornybare ressurser i produksjonen av materialene til bleiene våre. Og vi kan bidra til en positiv omstilling og et mer sirkulært samfunn.

Det du til slutt trenger å vite er at det brukes mindre fossile ressurser og mer fornybare, noe som betyr mindre CO2-utslipp. Og at dette er bra for miljøet trenger vi nok ikke å forklare. Takk for at du tok deg tid til å lese gjennom dette.

image
Gå ikke glipp av!
Endelig er den her!
Vår nye klimasmarte hybridbleie
Nå kan vi stolt presentere vår helt nye klimasmarte hybridbleie, utviklet sammen med babyer og foreldre.
Image
Med 35% lavere
CO2-avtrykk*
*Sammenlignet med en vanlig Libero-bleie
Imorgenprosjektet - vårt bærekraftsarbeid
Hos Libero jobber vi med barn hver dag. Derfor er klimaet og fremtiden viktig for oss. Vil du vite mer om vårt bærekraftsarbeid?
Les mer her

Hva vil du vite om bleiene våre?

I vår Q&A har vi samlet svarene på de vanligste spørsmålene.
Å redusere klimapåvirkningen betyr å redusere utslippene av karbondioksid (CO2). CO2 er en klimagass – og høye nivåer av CO2 i atmosfæren bidrar til global oppvarming. Med denne lanseringen reduserer vi Libero-bleienes klimapåvirkning ved å introdusere både 60 % resirkulert plast i emballasjen vår og CO2-reduserte materialer i bleiene.
I tillegg bruker Libero kun elektrisitet fra sertifiserte og fornybare kilder i bleiefabrikkene våre.
Klimapåvirkningen måles basert på mengden klimagasser som slippes ut i løpet av produktets livssyklus – det som også kalles et produkts "karbonavtrykk". Karbonfotavtrykket til et produkt eller en tjeneste måles med en såkalt livssyklusanalyse (LCA), der man måler det totale fotavtrykket, helt fra produksjonen av råvarer til avfallshåndteringen av produktet og transport.
Den nye emballasjen er laget av minst 60 % resirkulert plast (PCR). Det nye emballasjematerialet gir mindre CO2-utslipp enn nyproduserte, fossilbaserte materialer.
Emballasjen er laget av resirkulerte materialer. Disse prikkene er en anerkjennelse av at det er en stor prosentandel resirkulert materiale. Hver prikk beviser at vi tar et skritt i riktig retning for å redusere klimapåvirkningen. Denne typen "skjønnhetsflekker" kan variere fra ett kjøp til et annet.
Vi i Libero ønsker å gjøre alt vi kan for å redusere vår egen klimapåvirkning – og ikke bruke mer ressurser enn vi trenger. Derfor introduserer vi 60 % resirkulert plast (PCR) i emballasjen vår og gjør den samtidig tynnere. Alt for å bruke mindre mengde plast.
De nye Libero-bleiene er laget av materialer med mindre CO2-utslipp enn tidligere. En nyhet for i år er at vi har biomassebalanserte materialer i bleiene våre. Biomassebalansert? Kort sagt handler det om å fase ut fossile ressurser til fordel for fornybare ressurser ved produksjonen av råvarer til bleiene våre.
Dette er en smart og enkel måte for gradvis å bevege seg bort fra fossilbaserte ressurser. Det som skjer, er at leverandørene av råvarene våre gradvis erstatter fossilbaserte ressurser. I stedet bruker de en fornybar blanding i produksjonsenhetene sine når de lager materialet til produktene våre.
"Bio" betyr at en ressurs kommer fra fornybare kilder – i vårt tilfelle tallolje og resirkulert matolje.
Alt i alt betyr det å lage bleier med et mindre karbonavtrykk og bidra til et mer sirkulært samfunn, ved å bruke mer fornybare ressurser eller resirkulerte materialer.