close

Vaske barnets hår – tips

Gjør bading og hårvask til en koselig stund – når barnet er lite, holder det med litt lunkent vann. Og når det etter hvert blir behov for en real omgang med sjampo, kan du ta frem svømmebrillene! Her får du flere tips om enkel hårvask:

Spedbarnets hår blir ikke fett og skittent. Frem til barnet er rundt ett år, kan du vaske håret med lunkent vann og massere hodebunnen forsiktig med fingrene én gang i uken. De fleste barn liker å bli stelt med. Hadde barnet mye hår ved fødselen? Da trenger det kanskje litt ekstra stell med vask og fjerning av små floker. Det første håret slites vanligvis av før det vokser ut nytt, og noen barn får da en helt annen hårfarge.

Med eller uten sjampo?

Neste gang barnet får en ny type hår, er ved toårsalderen, når babyhåret gradvis erstattes med litt grovere hårstrå.
Hvis barnet har begynt å spise litt selv, eller hvis det kaster opp og får både matrester og oppkast i håret, kan det være behov for å vaske håret med sjampo. Skyll godt, slik at du får ut all sjampoen – prøv alltid å utsette barnets kropp for minst mulig kjemikalier. Håret trenger fortsatt ikke vaskes hver gang barnet bader, for barn har ikke like fett hår som oss voksne.

Her kommer noen tips til enkel og morsom hårvask

• Sørg for at du har alt innen rekkevidde, slik at du ikke må slippe taket i barnet.

• Len barnets hode bakover, slik at det ser opp i taket når du skyller håret, eller masser hår og hodebunn mens barnet ligger trygt i badekaret.

• La barnet holde et håndkle foran øynene hvis du bruker hånddusjen til å skylle håret.

• Skill mellom bading og hårvask hvis barnet ikke liker å vaske håret. Ellers kan det oppstå motvilje mot å bade. Les også Slik bader du babyen 

• La barnet bruke sjamposkjerm, dykkermaske eller svømmebriller hvis det gjør det enklere for dere begge.

• La barnet prøve å vaske håret ditt en gang.

• Hvis dere har begynt å bruke sjampo, kan du la barnet leke med håret når det er dekket med skum, og forme det til morsomme frisyrer.

Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...