Hvordan er deres svangerskap? :-)

Litt morsomt å høre hvordan deres svangerskap er, er så opp og ned på hver enkelt.  Har dere noen "plager" som følge av graviditeten? Jeg har fått ekstremt tørr hud på lår, legger og armer. Smører meg, men synes ikke det hjelper. Har heldigvis ikke slitt så mye med kvalme og oppkast, hadde vel drøyt 1 uke som var ille. men ikke noe mer enn det. Har mye kynnere, men det er ikke så ille, litt ubehagelig, men ikke vondt. matlysten er veldig opp og ned, har dager jeg må tvinge i meg noe mat, og dager som jeg sikkert kunne spist en hel ku. Merker også at gutten i magen har mindre plass enn tidligere, kjenner mye mer hva som er hva, noe som alltid er like spennende. MYE aktivitet for tiden, noe som jeg synes er kjempe moro. Syns graviditeten har gått veldig fort til nå, tiden har virkelig bare flydd forbi.  Storkoser meg som gravid, men gleder meg også til jeg er ferdig. Hva ser du frem til når du er ferdig med å gå gravid? Jeg gleder meg til å ligge på magen, ligge på siden uten og pluttselig føle at jeg ligger på en fot. Spise det som man ikke kan spise som gravid. Er rart med det, ting man egentlig ikke var så glad i får man ekstra lyst på kun fordi man ikke kan spise det.

11.03.2013
Siljees
Siljees

Kramper han også kommet VELDIG denne uken her, veldig plagsomt! 
Skal prøve ut magnesium (?) om det var det, det het :p krysser fingrene for at det hjelper :)

15.03.2013
Siljees
Siljees

Jeg har også fått kviser, pleide aldri å få det før :p Fikk sikkert 1 kvise i året, nå får jeg en ny med en gang en annen er borte :p 
Søvnen er delevis borte, lillemann er veldig aktiv på nettene, så litt vanskelig for meg å sove . men heldigvis får jeg slappet av litt på dagen.

15.03.2013
Siljees
Siljees

Jeg slet veldig med kvalme de første 11-12 ukene, nå har det heldigvis snudd (uke14 idag). Ellers har jeg fått kviser :-( og er generelt mer sliten enn vanlig, føler jeg har hatt det meste;)

15.03.2013
Idachill
Idachill

er vel 40 minutter tenker jeg sånn ca :p 
Ja, er ikke akkurat da jeg vil bruke noe tid på å lete, hehe :p  Har termin 23 Mai :)

15.03.2013
Siljees
Siljees

Har du lang vei til sykehuset? De fleste fødsler tar en god stund. Hos meg gikk vannet kl 02.00 og babyen var ute 23.50. Jeg var i det de kaller aktiv fødsel fra ca kl 15.00 så jeg hadde i hvertfall god tid :) er bra de har omvisning på forhånd, ikke så greit å skulle lete seg frem når først fødselen er i gang... Når du først får epidural så er det ikke så veldig vondt lengre. Selv om det ble litt tull med epiduralen de satte på meg ble smertene mye bedre :) på den ene siden ble de jo faktisk helt borte :) tror nok du greier deg fint jeg :) når er terminen?

15.03.2013
Line 87
Line 87

Ja, er noe med det også, vet liksom ikke hva jeg går til. Alle fødsler er jo forskjellig, vet jo konseptet. men aner ikke hvordan jeg vil reagere og hvordan det vil gå. Men må jo bare krysse alt som kan krysses for at det skal gå bra :-) 
Skien, skal jeg føde på :-)
Skal på omvisning der til tirsdag, så det gleder jeg meg ekstemt masse til :-) 
Jeg vet jo at jeg tåler smerte veldig dårlig, så det blir nok en stor utfordring, men ungen må jo ut :p får ikke gjort så mye med akkurat det, hehe :p
En annen ting som jeg har tenkt litt på i det siste er , tenk hvis jeg ikke rekker frem til sykehuset.. det plager meg endel, men må bare tenke på noe annet :p

14.03.2013
Siljees
Siljees

Jeg fødte på Ullevål :) møtte veldig mange koselige jordmødre og barselhotellet var helt fantastisk :) hvor skal du føde hen? Jeg var livredd for fødsel før, men på slutten av svangerskapet mitt greide jeg faktisk å slappe av og faktisk glede meg til fødselen :) er jo så koselig å endelig skulle møte sønnen sin :) husk at de aller fleste fødsler jo går helt fint :) husker jeg grua meg veldig til siste del av fødselen og var livredd for å revne, men de hadde kontroll og klippet når de så det trengtes så det var ikke noe problem. Ikke gjorde det noe vondt heller, det vondeste var egentlig utvidelsesfasen selv om jeg før fødselen ikke hadde trodd det skulle være sånn... Man kan aldri helt være forberedt til fødselen for man vet aldri helt hvordan det vil bli..

14.03.2013
Line 87
Line 87

Hvor fødet du hen? :-) 
Jeg vet liksom ikke helt om jeg gruer meg eller gleder meg enda. Gleder meg masse til gutten min kommer, men den fødselen føles så rar ut, gleder meg ikke gruer meg heller ikke. har ikke noe følelser liksom. Men regner med at det kommer når det nærmer seg, og etter jeg har vært på fødselskurs. Det er bare så uvirkelig.
Jeg tror jeg kommer til og si ja takk til alt av smertestillende, skal være så ærlig :p. Har alltid hatt sterke mens smerter, og følt at jeg heller ville dø da, så ser jo for meg at det kommer til å bli et smertehelvette uten like :p men det kommer jo noe godt ut av den fødselen også, det er jo selvfølgelig kjempe stort å møte han for første gang, få han på brystet mitt. klarer jo ikke tenke på noe annet en å møte han. Det er en stor opplevelse å gå gravid, hvertfal :)

14.03.2013
Siljees
Siljees

Ja, det er bare å glede seg til å få babyen i armene, det er en utrolig flott opplevelse :) som førstegangsfødende trodde jeg fødselen skulle starte etter termin, men gutten min kom en uke før termin.. Fødselen min startet med at jeg hoppet ut av senga kl 02.00 akkurat i det vannet gikk. Flaks at jeg rakk ut av senga :) måtte på sykehuset for å sjekke at hodet var festet, noe det var. Fikk hyppige rier på sykehuset, men de var ikke så sterke til å begynne med så jeg ble sendt hjem med beskjed om å prøve å få meg litt søvn (noe som er umulig med hyppige rier fant jeg ut) 6 timer senere var jeg tilbake på sykehuset og da ble jeg lagt inn. Først syntes jeg det gikk fint, men til slutt fikk jeg så vondt at jeg ikke greide å konsentrere meg å puste gjennom riene og spurte om epidural. Anestesi legen kom ikke før 50 min senere og det føltes utrolig lenge når man har hyppige og smertefulle rier. Ikke fikk jeg noen større åpning i løpet av denne tiden heller på grunn av at kroppen spente Seg for mye fikk jeg beskjed om. Frustrerende! Men når epiduralen kom så var det som å bli reddet og alt ble bedre igjen (selv om epiduralen fungerte mer på den ene siden og ikke den andre, selv etter to forsøk av anestesilegen, veldig rar følelse å bare kjenne rier i den ene siden) fikk faktisk sovet litt da. Dessverre mistet jeg riene gradvis og kjente aldri skikkelige pressrier og måtte nærmest presse ut ungen uten hjelp fra riene på slutten noe som er ekstremt slitsomt!!! De trodde egentlig at babyen måtte bli tatt med sugekopp, men overraskende nok gikk det til slutt uten :) gjelder å være sta :) men det ekleste under fødselen var at babyens puls ofte ble borte og jeg fikk ofte surstoffmaske, noe som heldigvis hjalp. Men det var helt fantastisk å få babyen på brystet :) mitt tips til andre er at om du vurderer epidural så si i fra så tidlig som mulig så kanskje man slipper å vente så lenge (2 av venninnene mine hadde så raske og greie fødsler at de rakk ikke å spørre etter epidural så man kan jo være heldig som førstegangsfødende også) det kan også være en stor hjelp i å stå eller å bruke de hjelpemidlene de har på sykehuset som fødeball og sakkosekk. Jeg hadde i hvertfall vondere rier når jeg bare lå i senga. Kan også si at det ikke gjør vondt å klippe eller sy (kjente aldri at de klippa meg, og syinga var bare litt rart syntes jeg) epiduralen var heller ikke noe spesielt vondt å sette, man blir bedøvet først :) blir spennende å høre hvordan fødselen din blir :) de sier jo at ingen fødsler jo er like :)

14.03.2013
Line 87
Line 87

Så bra! :-) 
Ja, føler meg ganske heldig jeg også, er jo noen som virkelig synes graviditeten var et slit. det er jo veldig synd. Kjenner noen som lå rett ut i 9 mnd. det er jo virkelig ikke noe koselig i det hele tatt.
Gleder meg veldig til jeg er ferdig da, er jo så utolmodig! gleder meg jo så til å se den lille mageboeren :-)
Hvordan gikk din fødsel?

13.03.2013
Siljees
Siljees

Mitt svangerskap var helt fantastisk koselig :) jeg var heldig som ikke hadde noen store plager og jeg synes synd på de som ikke kan nyte tiden som gravid slik som jeg gjorde. Nå har jeg en sønn på to mnd og nyter også dette :) selv om det å bli mor er mye mer slitsomt og tøft enn det jeg før hadde trodd får man jo så mye igjen :)

12.03.2013
Line 87
Line 87
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...