HJELP.......Keisersn​itt eller naturlig???? Trenger virkelig tips her :)

Jeg har født 2 naturlige fødsler. Begge barna veide ca. 4,5 kg og var 39 cm rundt hodet. Det var tøffe fødsler, mistet mye blod (måtte få overføring) og med den siste så var han blå/lilla når han kom ut og pustet ikke. Nå skal jeg på vekstkontroll snart og der skal det måles og drøftes. Mitt ønske hadde vært å født naturlig og at alt går bra. Siden jeg vet at det er det beste. Men helt siden jeg oppdaget at jeg var gravid igjen, har jeg hatt angst for fødselen pga tidligere fødsler og komplikasjonene som har vært under dem fordi barna var så srore.. Jeg tenkte at keisersnitt er den beste løsningen. Men så leser jeg og jordmoren min sa: at det ikke er å annbefale, det kan fort oppstå komplikasjoner, en kan ikke bære barnet sitt i ca.6 uker etter fødselen. Ikke ta seg av hjemmet og må ta det med ro i opptil 10 uker osv. Hvordan skal jeg få det til? Jeg trenger virkelig råd fra noen som har født naturlig og tatt keisersnitt. Hvordan var det, kan du ikke gjøre noe selv osv.? Jeg er nå så redd begge deler, at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre. HJELP.....

06.03.2013
Tingeling1
Tingeling1

Hei

Jeg har og kun en erfaring å komme med, keisersnitt. Men skal nå ha nr 2 så jeg lurer litt selv på hva jeg skal "gjøre" da  keisersnitt for meg første gang ble pga komplikasjoner. Gruer meg derfor litt til om samme skal skje igjen,og om jeg skal planlegge med keisersnitt eller prøve med vanlig fødsel.

Vedr keisersnitt. at man ikke kan bære barnet på 6 uker stemmer heller ikke med den info jeg fikk, og praksis. Jeg fikk beskjed om at ikke skulle bære mer en barnets vekt de første ukene. I praksis ble det til at jeg og bærte barnet i bilstol som maks.

Enkelt husarbeid kan man jo selvfølgelig gjøre, selv om de tyngste løftene og støvsuging innerst under sofaen kan få hjelp til. Så kunne fungere ganske normalt i heimen må jeg si etter kom hjem fra sykehuset.

Men den største forskjellen er vel den første tiden/dagene etter fødselen når du er på sykehuset. Hører med de fleste som føder normalt at de er oppe å går ganske kjapt etter førselen. Men keisersnitt har man tatt en stor mageoperasjon og man kommer seg ikke ut av senga ved egen hjelp det første døgnet. Trenger og hjelp til å hente barnet til amming etc helt den første tiden. Så her er vel den største forskjellen. Hadde litt vondt den første tiden på sykehuset, men dette fikk vi smertelindring for.
Når kom hjem etter noen dager så gikk det helt greit.

Risikoen med keisersnitt kan jeg ikke svare på.

08.03.2013
Abyssiner
Abyssiner

Takk for svar :)

07.03.2013
Tingeling1
Tingeling1

Hei,

Jeg har ikke vært gjennom en vanlig fødsel, men keisersnitt. Så jeg kan jo ikke sammenlikne og si hva som er best.

Det beste for både deg og barnet sies å være ventelig fødsel, men det går fint med keisersnitt også. Det er jo alltid risikoer ved operasjon som keisersnitt er.

Hvis du har fått vite fra jordmor at du ikke kan bære barnet på 6 uker, mener jeg at det ikke er riktig. Jeg fikk aldri beskjed om det. Jeg fikk beskjed om at jeg max skulle bære barnet i bilstol. Jeg er også alene med barnet mitt og det gikk helt fint.

Som du skriver fikk jeg også beskjed om at jeg ikke skulle gjøre husarbeid og handle mye mat o.l.

Jeg var heldig at moren min tok seg ferie den første uken, hvor man også har endel vondt etter keisersnittet, og det var veldig god hjelp. Jeg fikk da den hjelpen jeg trengte om natten når jeg ikke kunne hoppe ut av sengen for å ta han, fikk hjelp til handling og litt husarbeid.

Det går nok bra både på den ene eller andre måten.

Masse med lykke til :))

Nina :)

07.03.2013
njw76
njw76
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...