Forbered deg på at du ikke kan være forberedt på fødselen!

Mange gravide, særlig førstegangsfødende, har store forventninger til hvordan fødselen skal bli. De er bestemte på hva de ønsker og ikke ønsker av både setting rundt, smertelinding osv. Mitt beste råd (som fjedegangsfødende) er at man aldri kan være helt forberedt på hvordan det vil bli, og at man heller bør være åpen for det som måtte komme. Selv om du har lest at å holde seg oppegående så lenge som mulig er bra for fødselsforløpet (hjelp av tyngdekraft etc) er det ikke sikkert dette er mulig for deg i din fødsel. Det er lett å bli veldig skuffet viss man var opphengt i at man for en hver pris ville bruke badekar eller få epidural, og dette pga fødselens forløp ikke lar seg gjøre. Stol på de profesjonelle som skal hjelpe deg gjennom dette - de har forslag til hva som kan hjelpe deg på ulike stadier i fødselsen. Lykke til!

03.12.2012
Mamille
Mamille

Helt enig med deg!!

Det eneste som gikk etter min plan var at jeg ikke brukte smertelindring! Ellers gikk planen om å bruke tyngdekraften rett i vasken, å planen om å bare puste å ikke rope funket heller ikke :-P

Ble ganske irritert når jeg leste en annen sak her om at førstegangsfødende ikke trenger å grue seg til fødselen! Det er jo ganske rart å skrive noe slik egentlig, for å grue seg er både normalt og helt sunt! Å ikke vet vi andre noe om hvordan fødselen til de andre blir :)

05.12.2012
siljekl90
siljekl90
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...