fødsel angst

Sliter med angst å redsel for å føde. Er1 gangsfødende og er igrunn redd for alt av smerte! Er veldig pinglete når det kommer til smerte ,og har sprøyte skrekk .så om jeg må ha epidural så gruer jeg for det å.:( sying, klipping også. Jeg har hatt veldig vondt i korsryggen ved mensen tidligere , å hørt at det er sånne smerter bare 100 ganger værre! Det er jo ikkr mulig?,da kommer jeg til å dø? Huff. Å at gjennomsnitts tiden på en 1 Gangs fødende er 12 timer hjelper ikke å tenke på.

26.11.2012
vindvik
vindvik

uff!! jeg og gruer meg!! det er første mann her også.

Heldigvis er hun ikke så stor fikk jeg beskjed om.

Hun var verken alt for liten eller stor.

Er i uke 34, og bare gått opp 5 ,5 kg ca. Har gått ned litt vekt.

Litt problemer med spying osv. Skjønner deg godt!!

Lykke til :D

 

Stor hilsen: Maria

21.06.2013
mimii_mf
mimii_mf

Du er ikke den eneste som er redd, jeg gruer meg sikkelig til fødselen..å dette blir også min første gang.

20.06.2013
MariaOvre
MariaOvre

Ta å prat me legen din eller jordmora di (den du føler for) om det og hva du kan gjøre. Eventuelt sjekk opp om d e mulighet for at du kan få en omvisning på føden å en prat med jordmødre der. Vet enkelte sykehus har ett team som jobber med mødre med fødselsangst.

27.05.2013
Torunn8320
Torunn8320

Hei :) For ca 1,5 år side fødte jeg for for første gang. Fra første rie til barnet var ute tok det 7 timer, og hun var relativt stor! Jeg fikk epidural da det var noen cm igjen,og det var fantastisk! Kjente ikke stikket,da legen stakk i starten av en rie. Måtte sy to små sting etter fødselen,det kjente jeg heller ikke. Skal nå snart føde for 2.gang,og gruer meg overhode ikke! Jeg husker at jeg fridde meg fælt i forkant av forrige fødsel,men mot slutten av graviditeten var jeg så lei,og ville bare ha ut ungen,tenkte ikke på smerter ved fødsel. Ønsker deg lykke til,snakk med jordmor og med andre som har gode fødselsopplevelser :)

07.04.2013
SCKK
SCKK

Har hørt at graviditet fødsel og den nye familien er en god hjelp ved fødselsangst, men hvor får man tak i den?

10.03.2013
SiljeW
SiljeW

Hei. Jeg har fått epedural 2 ganger. Ikke noe å være redd for. Jeg er også livredd sprøyter. Men når fødselen er i gang tenker du ikke på sprøytene engang. For man er så fokusert på alt annet. Å sying merkes nesten ikke etter fødselen har jeg erfart. De klippet også litt under den første fødselen. Men kjente det ikke. Går sikkert bra til deg også:)

13.02.2013
Cathrinell
Cathrinell

Hei igjen
Vil bare starte med å si at 3 av venninne mine har nettop født og alle de gikk det veldig bra med og ingen av de rakk epidural fordi fødselen gikk så fort enda alle var førstegangsfødende. Jeg har nå også vært gjennom en fødsel og kan uttale meg mer om hvordan det er.
Mitt beste tips er å tenke positivt, at hver ri er en rie nærmere å hilse på babyen din :) hjalp meg utrolig mye. Og veldig viktig å huske å puste!
Et annet tips er at om du føler at du trenger epidural, si i fra så tidlig som mulig fordi det tar ofte litt tid før anestilegen kommer. Jeg var utrolig glad når når han endelig kom, men angrer meg på at jeg ikke sa i fra før, for det tok han 45 min å komme. Epiduralen gjør ikke vondt å sette, man får bedøvelse :) og alt skjer bak ryggen din så du slipper heldigvis å se noe.
Hvis du syns det er skummelt om det skal gjøre vondt under selve utpressinga (noe jeg var redd for selv) kan jeg si at det var ikke noe særlig vondt i det hele tatt.
Men kan også nevne at jeg måtte klippes, det kjente jeg ikke noe til når det ble gjort (ømt noen dager etterpå bare) og måtte sy en del sting, og det var heller ikke noe vondt og stingene går bort av seg selv.

Lykke til med fødselen :)

22.01.2013
Line 87
Line 87

Jeg skjønner godt hvordan du har det, gruet meg selv veldig til fødselen. Kan vel si at jeg har hatt en mild form for fødsels angst. Men nå føles det mye bedre og jeg kan til tider faktisk glede meg litt til fødselen. Noe som er virkelig på tide ettersom jeg er i uke 34 og det ikke er lenge igjen. Jeg har brukt mange timer på å snu de vonde følelsene over til å bli gode. Mitt råd er å snakke med mange andre som har født, sug til deg all informasjon du kan få (men husk at det på nettet finns mange vonde fødselsopplevelser, mens i virkeligheten er det flest gode) og snakk med jordmor. Det vil nok hjelpe mye :) lykke til :)

27.11.2012
Line 87
Line 87
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...