Hvor mange gravidkilo?

Da var uke 30 rundet og i går var jeg på besøk hos jordmor på kontroll. De siste ukene har jeg følt meg veldig pigg og i løpet av de siste 4 ukene har jeg passert ca 6 mil med gåturer. Jordmor mente først at det så ut som jeg ikke hadde gått opp, helt til vekta viste seks ekstra kilo. I løpet av 30 uker har jeg da gått opp 12 kilo, selv om jeg spiser sundt og går mye turer med hunden.  Det jeg føler jordmor gjorde feil, var å fokusere på tallene og ba meg gå enda flere turer og slanke meg, noe jeg mener er helt feil, ja man kan spise sundt, men ikke slanke seg. Jeg gråt i flere timer etter timen fordi jeg var oppgitt og sliten og føler jeg allerede har gjort mitt beste. Noen som har hatt lignende opplevelse med jordmor? Hvor mye har dere gått opp i vekt?

07.11.2012
ceckaa
ceckaa

Eg gjekk opp 16 kg då eg var gravid, og 10 dagar etter fødselen hadde eg gått ned 14 kg. Så ikkje tenk så mykje på vekta :) Som oftast går du ned ein god del etter fødselen på grunn av morkaka, ungen, amming og vatn i kroppen. Eg fekk dessverre bekkenløsning tidleg i svangerskapet så sofaputene blei godt nedslitt. Er fortsatt ikkje bra i bekkenet, 2 måneder etter fødsel, og veit ikkje kva eg skal gjera! Vil ut å trena! ;)

08.04.2013
marieide89
marieide89

Jeg var på kontroll idag, er I slutten av uke 29 og har gått opp 12 kg. Jeg syntes det var veldig mye, men legen min sa det var helt normalt. Godt å høre.

04.04.2013
kathyCar
kathyCar

Jeg gikk opp 3 kilo på 10 uker. Lest i en bok at gjennomsnittlig vektøkning er 12,5 kilo. Så jeg tenkte at dette gikk altfor fort og ble kjemperedd for å bli for stor for fort. Da valgte jeg å prøve å holde matinntaket på et normalt nivå, som før jeg ble gravid. (Jeg har hatt større appetitt og vært sulten mye mer enn siden før jeg ble gravid.) Da jeg holdt litt igjen på matinntaket ble jeg fort kvalm og svimmel, og ble liggede på sofaen.

Jeg ser at en klok dame allerede har skrevet i denne diskusjonen at kroppen skjønner selv hvor mye mat den trenger. Etter den opplevelsen jeg selv hadde, tror jeg absolutt på det. Jeg må legge litt forfengelighet bak meg og akseptere at jeg ikke styrer alt selv akkurat nå. (innenfor rimelighetens grenser, selvfølgelig. Jeg prøver å spise sunne ting i alle fall.) Jeg tror vi må bare akseptere vektøkning og ikke tenke så mye på hva som er "normalt". (som sagt; innenfor rimelighetens grenser.) :-)

25.11.2012
Lande85
Lande85

Syntes du er heldig;) Jeg har gått opp 4 allerede på 10 uker (sluttet å røyke) så der er vel normalt men føler meg ikke noe godt egentlig om det fortsetter slik stakkars meg ;)

25.11.2012
Theresecathrin
Theresecathrin

Når jeg var gravid så gikk jeg opp 7,9 kg og jeg hadde et helt vanlig kosthold, litt usunt siden jeg er litt kresen :pp

23.11.2012
Reebeekka
Reebeekka

Tusen takk for alle svar folkens. Høres ut som dere har en litt bedre jordmor enn det jeg har fått:)

Jeg har fortsatt med hundegåingen og som Line87 sier, kan man tilpasse styrken på treningen selv, noe jeg bare elsker. 

Jeg sier igjen, tusen takk for hjelpen. dere gjorde hverdagen min en smule bedre etter å ha hørt andre gravide i samme vektsituasjon:)

21.11.2012
ceckaa
ceckaa

Tror det er ganske normalt å gå opp 12 kg i løpet av 30 uker. Ikke bry deg om hva jordmoren sier, for meg høres det bare tullete ut.. Selv spiser jeg mye av det som er sunt, så lite som mulig av usunne ting og blåser i hva vekta sier. Viktigst at babyen får i seg riktig næring :) blir mye turer med hunden på meg å, og det synes jeg er helt super trening. Kan tilpasse hvor hardt man trener helt selv. Fortsett sånn! :)

08.11.2012
Line 87
Line 87
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...