Ved å fortsette å bruke denne hjemmesiden godkjenner du bruken av cookies. Du kan lese mer om det her. 

 

Hvor mange gravidkilo?

Da var uke 30 rundet og i går var jeg på besøk hos jordmor på kontroll. De siste ukene har jeg følt meg veldig pigg og i løpet av de siste 4 ukene har jeg passert ca 6 mil med gåturer. Jordmor mente først at det så ut som jeg ikke hadde gått opp, helt til vekta viste seks ekstra kilo. I løpet av 30 uker har jeg da gått opp 12 kilo, selv om jeg spiser sundt og går mye turer med hunden.  Det jeg føler jordmor gjorde feil, var å fokusere på tallene og ba meg gå enda flere turer og slanke meg, noe jeg mener er helt feil, ja man kan spise sundt, men ikke slanke seg. Jeg gråt i flere timer etter timen fordi jeg var oppgitt og sliten og føler jeg allerede har gjort mitt beste. Noen som har hatt lignende opplevelse med jordmor? Hvor mye har dere gått opp i vekt?

07.11.2012
ceckaa
ceckaa
Barn på 3 år og 9 måneder

Eg gjekk opp 16 kg då eg var gravid, og 10 dagar etter fødselen hadde eg gått ned 14 kg. Så ikkje tenk så mykje på vekta :) Som oftast går du ned ein god del etter fødselen på grunn av morkaka, ungen, amming og vatn i kroppen. Eg fekk dessverre bekkenløsning tidleg i svangerskapet så sofaputene blei godt nedslitt. Er fortsatt ikkje bra i bekkenet, 2 måneder etter fødsel, og veit ikkje kva eg skal gjera! Vil ut å trena! ;)

08.04.2013
marieide89
marieide89

Jeg har gått opp 8 kilo til nå, og syns det er helt greit :-) jeg har trent fra starten av svangerskapet til jeg var 6 mnd på vei, da måtte jeg stoppe grunnet til mye kynnere og ubehag. Men jeg går som regel en tur hver dag, går til jobb og er også i en jobb som jeg beveger meg mye. Jobber i skole/SFO . Var veldig redd for at jeg skulle legge på meg masse, i starten av svangerskapet. Men jeg legger på meg normalt og så lenge alt er bra med lillegull i magen, så har jeg det bra også :-) syns det er veldig rart at din jordmor sier sånt, har hørt lignende før, så lenge det ikke er VELDIG mye og alt står bra til med barnet så burde vel det være greit?

06.04.2013
Siljees
Siljees

Hei. Jeg trur og det har litt med gener og gjøre hvor mye en legger på seg. Dette er ikke noe som er bevist med forskning,men har sett noen eksempler på det. Jeg gikk ikke mye opp i mitt første svangerskap (4 kg) totalt og når jeg var 23 uker nu så hadde jeg gått opp det samme. I mitt første svangerskap så var jeg i mye aktivitet,men nu så orker jeg nesten ikke noe. Er i dag 27 + 2 og skal til kontroll om to uker. Regner da med at jeg har da gått opp 5 kg. Ingen i familien min på mors siden har lagt på seg mye (vet ikke på far min sin side ettersom at jeg ikke får tak i mors siden hans der å bestefar ikke vet). Kroppen krever den maten den trenger. Den tiden du går gravid skal du kose deg og nyte. Hvor mye en legger på seg er veldig individuelt å kroppen styrer mye selv. Du skal se at du går ned mye av d etter svangerskapet. Ingen i min familie har vært store eller lagt på seg mye. Ikke en gang bestemor med noen av de fire som ho har bært frem. Ikke bry deg så mye om det ho sa. Ta eventuelt å ta d opp med legen din hvis du føler for det. Lykke til videre og kos deg masse i tiden fremover!

05.04.2013
Torunn8320
Torunn8320

Jeg var på kontroll idag, er I slutten av uke 29 og har gått opp 12 kg. Jeg syntes det var veldig mye, men legen min sa det var helt normalt. Godt å høre.

04.04.2013
kathyCar
kathyCar

Med min første gikk jeg opp MYE, nesten 30 kilo, men dette var grunnet veldig dårlig form og mye vann i kroppen. Nå er jeg i uke 37ca og har gått fra 82-96. Fin vekt med noe trening og sunn mat på meg er 80,

03.04.2013
bartender1987
bartender1987

Jeg er i uke 36 i morgen og har lagt på meg 20kilo. Legen har påpeket det to ganger da han sier det er vanlig å legge på seg 10-15kg. Vi prøver å legge om kostholdet til det bedre, men det hjelper ikke. Eneste veien jeg kommer er oppover på vekta... Jeg er 184cm fra bakken så han mente jeg hadde mer kropp å fordele kiloene på, men at 20kg var i meste laget. Går jeg for lange turer eller annen fysisk aktivitet blir jeg sittende resten av kvelden da jeg har slitt med sterke bekkensmerter siden ca uke 20.

Får håpe det stopper opp litt nå da! :) Bare noen uker igjen nå så blir det vel bra! :)

03.04.2013
Tonjeknall
Tonjeknall

Jeg har gått opp ca 10 kg og er i begynnelsen av uke 36. Jeg spiser mindre godteri enn før, tenker mye på at barnet får i seg det samme som meg. Barnet presser magesekken min, så får ikke plass til mye mat om gangen, men spiser ofte for å unngå kvalme. Er fortsatt i jobb og trener daglig :)
Stå på! Alle er forskjellige!

28.01.2013
solbjørn
solbjørn

jeg har nå gått opp 3 kg på straks 5 måneder. har hele tiden følt meg i topp form men litt ekstra god matlyst. blir nok mange flere kilo :p hvor mange kilo er d egentlig "vanlig" å gå opp de første 5-6 månedene?

28.11.2012
Ditte87
Ditte87

Jeg gikk opp 3 kilo på 10 uker. Lest i en bok at gjennomsnittlig vektøkning er 12,5 kilo. Så jeg tenkte at dette gikk altfor fort og ble kjemperedd for å bli for stor for fort. Da valgte jeg å prøve å holde matinntaket på et normalt nivå, som før jeg ble gravid. (Jeg har hatt større appetitt og vært sulten mye mer enn siden før jeg ble gravid.) Da jeg holdt litt igjen på matinntaket ble jeg fort kvalm og svimmel, og ble liggede på sofaen.

Jeg ser at en klok dame allerede har skrevet i denne diskusjonen at kroppen skjønner selv hvor mye mat den trenger. Etter den opplevelsen jeg selv hadde, tror jeg absolutt på det. Jeg må legge litt forfengelighet bak meg og akseptere at jeg ikke styrer alt selv akkurat nå. (innenfor rimelighetens grenser, selvfølgelig. Jeg prøver å spise sunne ting i alle fall.) Jeg tror vi må bare akseptere vektøkning og ikke tenke så mye på hva som er "normalt". (som sagt; innenfor rimelighetens grenser.) :-)

25.11.2012
Lande85
Lande85

Syntes du er heldig;) Jeg har gått opp 4 allerede på 10 uker (sluttet å røyke) så der er vel normalt men føler meg ikke noe godt egentlig om det fortsetter slik stakkars meg ;)

25.11.2012
Theresecathrin
Theresecathrin

Når jeg var gravid så gikk jeg opp 7,9 kg og jeg hadde et helt vanlig kosthold, litt usunt siden jeg er litt kresen :pp

23.11.2012
Reebeekka
Reebeekka

Tusen takk for alle svar folkens. Høres ut som dere har en litt bedre jordmor enn det jeg har fått:)

Jeg har fortsatt med hundegåingen og som Line87 sier, kan man tilpasse styrken på treningen selv, noe jeg bare elsker. 

Jeg sier igjen, tusen takk for hjelpen. dere gjorde hverdagen min en smule bedre etter å ha hørt andre gravide i samme vektsituasjon:)

21.11.2012
ceckaa
ceckaa

Tror det er ganske normalt å gå opp 12 kg i løpet av 30 uker. Ikke bry deg om hva jordmoren sier, for meg høres det bare tullete ut.. Selv spiser jeg mye av det som er sunt, så lite som mulig av usunne ting og blåser i hva vekta sier. Viktigst at babyen får i seg riktig næring :) blir mye turer med hunden på meg å, og det synes jeg er helt super trening. Kan tilpasse hvor hardt man trener helt selv. Fortsett sånn! :)

08.11.2012
Line 87
Line 87
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...