Ved å fortsette å bruke denne hjemmesiden godkjenner du bruken av cookies. Du kan lese mer om det her. 

 

Trenger hjelp! Svigerforeldrene mine vil velge navnet!!!

Jeg er så heldig å ha en familiekjær mann som er veldig glad i familien sin, stoler 100 % på de og som vil ha de med på de fleste avgjørelser. Problemet er at navn til barnet er ikke en avgjørelse jeg mener at andre skal ta del i. Dette er mellom meg og min mann og hva som føles rett for oss. Hans familie har som regel en mening om alle navnene vi har vært innom, og de er stort sett negative. De har snakket mannen min vekk fra 3 navn allerede som vi hadde som sterke alternativer. Noen av navnene bare feier de vekk, andre ler de av. De kommer med argumenter som at noen langt ute i slekten heter det samme, eller at det ikke passer til et voksent menneske. Jeg syns dette er veldig vanskelig å takle fordi han setter familien sin og deres meninger så høyt. Pluss at jeg ikke er vant til sånn innblanding. Jeg har selv et veldig godt forhold til min familie og setter pris på deres meninger! Men når det kommer til navn så syns jeg det kun er opp til han og meg. Det ville aldri falle meg inn (eller min familie) å komme med negative kommentarer til et navn noen andre har valgt til sitt barn...!!! Hva er vitsen?? Hva har det å si hva andre syns?? Er det noen som har vært borti det samme? Eller som har gode råd til hvordan jeg kan få dette til å bli "vår" avgjørelse??

18.09.2012
Jennimy
Jennimy

Det er "godt" å se at flere har det som meg... Det beste er nok å gi beskjed, men syns det er veldig vanskelig når jeg vet at de kun mener det godt og når de er så engasjert. Får prøve å ta en prat med han først og se hva han mener om det. Det begynner jo å nærme seg, så vi må jo krympe alternativene snart :/

Takk for godt tips med å utveksle navn :)

19.09.2012
Jennimy
Jennimy

Hei. Jeg kjønner problem stillingen din. Min sviger mor blander seg inn i hvem som skal være fadder, hvilken barnehage barne skal gå i og så ting jeg mener er nødvendig som hun ikke ser noe poeng i å ha. ( blir veldig irritert av hele damen) mine foreldre sier ikke så mye angående de tingene å det er ganske deilig for det er min samboer å jeg som skal ta de avgjørelsene i sammen og føler i tilleg at det er for tidelig til og ta stilling til de tingene. Det du kan gjøre er og snakke med din mann, si at du føler det er deres valg hva dere vil kalle banet deres. Og at du ikke vil ha noe innblanding fra noen foreldre. For det er deres valg. Dere kan velge for ex: 5 navn vær, så bytter dere og velger 2-3 av navnene dere liker best og trekker ut et som blir barnes navn. Er mangen måter å gjøre det på.

19.09.2012
SFondevik
SFondevik

Akkurat som jeg skulle beskrevet min svigerfamiliesituasjon.. Negativ til alt, fordi ditt og datt, mine barn var så varme at det hadde ikke funka, så slik vil det bli nå også..
Er så mye dem, at jeg føler at mine gener/famile blir skvisa og ikke har noe å si, kjempe provoserende.. Grått mange en modig tåre til min bestemor i ren fortvilelse..

Det jeg har kommet fram til er; Det er MITT barn, mitt valg, Jeg og sambo som holder på og skape en ny familie, DE får bare ta det som det kommer.. har også slutta og gå til svigermor for råd, for hun blir bare sur om jeg ikke er enig..

Nei, velg det navnet som DU og mannen din vil ha, og ikke på grunnlag av svigers.. Ta det opp med din mann, at du syns det er provoserende og sårende. Har ikke gjort det selv enda, men jeg må gjøre det, hvis ikke er jeg redd for at forholdet kommer til å bli ødelagt en dag.
(klippe navlestrengen)

Velg det navnet dere ønsker, og ikke på grunnlag av svigers! Lykke til :)
(gruver meg selv til vi skal begynne med navnediskusjon, og for ikke å snakke om etternavn..)

18.09.2012
Katha90
Katha90
Barn på 3 år og 4 måneder
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...