Ved å fortsette å bruke denne hjemmesiden godkjenner du bruken av cookies. Du kan lese mer om det her. 

 

vektøkning

Hei!  Vet man ikke skal henge seg opp i vekta under svangerskapet, men det er en ting jeg lurer på.   På forskjellige nettsider og forskjellige forum står det hva undervektige, normalvektige og overvektige ca vekt økning. Er det slik at de som er undervektig raser opp i vekt fordi de ikke trenger å tenke på kostholde slik som feks overvektige? eller er det kroppen som bestemmer det selv i forhold til hva kroppen veier fra før?`

14.09.2012
chr92
chr92
Barn på 3 år og 5 måneder

Jeg var undervektig før jeg var gravid etter BMI å dømme, veldig nær grensen men under. Fra ca 5 mnd merket jeg at jeg har ikke plass til å spise som vannlig, gutten min tar opp all plass. Hvis du ser meg bakfra kan du ikke se at jeg har forandret meg i det hele tatt, mens magen står rett frem. Fordi jeg klarer ikke å spise som vannlig er jeg blitt mye mer opptatt av at det som kommer inne er kvalitet - variert hjemmelaget mat som har masse næringsstoffer og vitaminer. Det er det bebyen trenger. Om kaloriene er noe i overkant betyr det ikke noe som helst, det som er ekstra går til melkeproduksjon etterpå. Det at du og ditt barn kan mangle viktig vitaminer, mineraler, aminosyrer (proteiner) og umettede fettsyrer under graviditeten er mye værre enn noen kilo ekstra. Lykke til.

09.11.2012
TeaL
TeaL

Helt fra jeg ble gravid omtrent, så har jeg halvert porsjonene mine, rett og slett fordi jeg blir mye fortere mett. Så de første 13 ukene så gikk jeg ned 3-4 kg, så de 11 neste gikk jeg opp 8, og da fikk jeg jo litt sjokk:p og de siste 10 ukene har jeg gått opp ca 5 til. Jeg spiser sunt, og tenker at de kg jeg legger på meg, de får bare komme. Så lenge jeg vet at jeg ikke propper i meg masse dritt så driter jeg i de målene som sier hva man ca skal legge på seg. To stk på jobben som er slanke jenter som trener masse la på seg over 30 kg. Så dette er helt inviduelt:)

28.09.2012
Mia1990
Mia1990
Baby på 1 måneder

Kosthold må du tenke på uansett om du er under vektig eller overvektig. Når jeg først ble gravid (før jeg fant det ut) økte Matlysten veldig og jeg gikk opp 3kg på kort tid. Men siden uke 7 da veide jeg meg og jeg har ikke gått opp noen kg etter det og jeg er i uke 14+5 uker så det varier veldig fra person til person. Kroppen tar til seg det den trenger og det er normalt å legge på seg 12-20 kg under svangerskapet. Lykke til:)

19.09.2012
SFondevik
SFondevik
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...