Rhesus negativ

Hei!  Er det andre her inne som er Rhesus negativ? Det er jeg å lurer på hvordan det gikk med dere, eller hvordan det går, om dere har fått de antistoffene eller ikke.. var hos jordmor i dag, da snakket vi litt om det men det ble bare i farten da jeg skulle tilbake på jobb.

21.08.2012
chr92
chr92

Er Forøvrig gravid for 3 gang, mistet 1 gang - fikk sprøyte. Gutten min var Rh+ så fikk en ny sprøyte og venter nå nr 2 og har ikkje dannet noe antistoff ennå:)

24.09.2012
Masjita
Masjita

Du må ha en sprøyte med anti-D gamma-globulin, etter du har født for at kroppen din ikke skal danne antistoff mot barn (Rh+ barn) ved senere graviditeter. Den skal du ha innen 3 dager etter fødsel. For hvis du blir gravid for andre gang og din førstefødte var Rh+ og hans blod kom over i ditt vil kroppen danne antistoff som da angriper alle Rh+ blodlegemer som er/kommer i kroppen din. Sjekk denne linken. Grei info: http://m.dinside.no/346875/rhesus-minus-kan-gi-problemer :) alt går nok helt fint skal du se! Blir tatt ekstra blodprøver under graviditeten din for å sjekke om du har dannet noe antistoff:)

24.09.2012
Masjita
Masjita

den første og andre skal gå greit, men er du i tvil spør legen.. jeg vil anbefale deg og snakke nøye med legen om du skal ha nr 3. da kan ting være kritisk , eller det kan gå lett som en plett 

:)

 

vi har dette  i familien, så kjenner litt til det.

17.09.2012
teaeller
teaeller
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...