Ung mamma, ung pappa. Veldig trang økonomi..

Jeg er gravid for første gang og har termin 16.februar 2012. Min samboer og jeg er veldig spente på å bli foreldre og synes det også er litt skremmende. Jeg blir ferdig med vidregående nå om få uker og skal ta et friår neste år. Samboeren min skal gjøre seg ferdig med yrkesfag. Jeg er litt bekymret for hvordan våres økonomi kommer til å se ut. Hva det er viktig å tenke på å spare penger til og hvor mye penger man i de første mnd kommer til å bruke fra barnet er født. Dvs hvor masse penger som går til bleier, mat, våtservietter, utstyr, klær osv osv. Vi har ikke den beste økonomien i dette øyeblikk pga skade på bil som måtte betales. Setter stor pris på om noen tar seg tid til å renge grovt ut hvor mye penger man i gj.snitt bruker mnd før og etter fødsel. Et annet spørsmål er hvor masse man får i støtte? Jeg jobber deltid og det samme gjør samboeren min.. Er det noen ordning for oss? Eller er støtte kun til studenter eller fulltidsarbeidere? Mvh Eline

09.06.2012
Elinekeven
Elinekeven

Alle vilkårene under må være oppfylt for at du skal få foreldrestipend:


Du må ha vært i utdanning og hatt rett til stipend eller lån fra Lånekassen de siste seks månedene før fødselen/adopsjonen. Du trenger ikke å ha mottatt støtte. Vi kan gjøre unntak ved prematur fødsel. Var du i utdanning om våren, vil sommerferien telle med i de seks månedene.
Du må bo sammen med barnet.
Tar ektefellen eller samboeren din ut fulle foreldrepenger fra Nav, får du ikke foreldrestipend. Har ektefellen eller samboeren din gradert uttak av foreldrepenger, blir det gitt fullt foreldrestipend dersom han eller hun tar ut mindre enn 50 prosent foreldrepenger, og halvt foreldrestipend dersom han eller hun tar ut 50 prosent foreldrepenger eller mer.

er det som står på lånekassa, går selv på høyskole og skal ta permisjon fra skolen fra høsten (skal ha i november).
du må søke plass på skole, for så og søke pensjon osv..

10.06.2012
Katha90
Katha90

Heia!

Husker ikke helt, men jeg mener det er sånn at du ikke burde ta ett friår, men søke plass, og heller få permisjon. da kommer du under lånekassa.

 

når det gjelder støtte, så er det bo støtte iallefall;) Er jo flere ting hvis du er alene. Og kanksje du har krav på foreldrepenger? Sjekk nav.no

09.06.2012
FrkLur1
FrkLur1
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...