Kulde og krem

Hei! Jeg prøver å lese litt på nett ang bruk av såkalt kuldekrem. Finner litt forskjellig råd. Vi er en del ute og bruker ikke kuldekrem. Vesla har heller ikke tørr hud. Hva gjør andre og evt hvorfor?

23.01.2012
lmh81
lmh81

"Kuldekrem holder huden myk og smidig i kaldt vær. Kuldekrem vil imidlertid ikke beskytte mot eller forhindre frostskader, sier fagavdelingen i Apotek 1. De anbefaler bruk av fete kremer med lavt vanninnhold eller helt vannfrie når man skal ut i kulden."

Det som er sikrest er å ikke vaske ansiktet før man skal ut i kulda. Det er det naturlige fettet som beskytter best. Skal man bruke fuktighetskrem må dette gjøres i veldig god tid før man skal ut, slik at kremen får trukket godt inn i huden.

Både kuldekrem og vanlig fuktighetskrem inneholder vann og fryser når det er kaldt ute.

03.05.2012
MaritS
MaritS

Kremer inneholder vann som fryser under huden og blir til krystaller... Vil tro det er bedre å unngå vask av ansiktet om du skal ut og heller ha på feit salve eller purelan?

Men å legge et helseteppe over bilsetet på vei ut og inn i bilen eller dra vognposen lengre opp kan vel beskytte litt bedre?:)

25.01.2012
CherryLady
CherryLady

Jeg blir litt irritert av informasjonen som finnes. Det er gjerne produsenter eller distributører som har info..

Men leste at kuldekrem i hovesak er til for å unngå tørr hud.. Hvorfor i all verden skal den da smøres på FØR en skal ut og da risikere forfrysning?

Opplever også mange myter om forfrysning og barn. Noen som ikke går ut når det er minusgrader fordi de trur små barn lett får forfrysning. Joda - de er mer utsatt, men..

Beste tipset jeg har lest på nett er å dropp aniktsvasken om morgenen. Det naturlige fettet i huden er den beste beskyttelse mot kulde!

24.01.2012
lmh81
lmh81

har aldri brukt kuldekrem til mine- de lærde strides, er visst ikke noe man MÅ bruke...

23.01.2012
ellis1
ellis1
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...