Spiser lite gutt 2 år i mars.

Har en sønn som blir to år i mars 2012. Idag var vi på vektkontroll igjen, fordi vi har en småspist sønn. Vekten viste 9460 gram, noe som ifølge diagrammet viser at han ligger en del under der han skal. Han er en tynn lang gutt, men som er full av energi!! Problemet er bare at han spiser veldig lite, og det har vi slitt med siden han ble født. Han får nok av tilbud til det vi mener er god mat!! Kjøttkaker, pølser, fisk, hjemmelaget ditt og datt, sauser,dressing og det som er.. Men han er ikke særlig interessert. Får i han en del youghurt, men tror ikke d er bra med så mye av det heller. Men noe må vi få i han! Han har begynt å spytte ut maten, og ler som bare det. Vi prøver å være behersket og fortelle at det ikke er ok. Men det hjelper ikke. Nå begynner vi å bli ganske fortvilet. Så er det noen som har erfaring med småspiste barn? Og hva gjorde dere Evt for å bedre spising/Matlyst? Håper noen Kan dele litt erfaringer:)

18.01.2012
glederseg1
glederseg1

Tusen takk for alle svar:) nå er gutten vår snart 2,5 år, og matlysten ser ut til å komme for fullt.

Vi har sluttet med skive til frokost.. var nok litt for fokusert på den tradisjonelle frokosten, uten at vi tenkte at andre ting var vel så godt. nå er det helst youghurt vi starter dagen med. da er han i gang, og får kanskje noe frukt, eller kjøttkake eller pasta faktisk:) det smaker visst mye bedre:) han er en påleggsgutt, så det blir kanskje noen biter med ost, salami e.l. helt topp! til lunsj er det gjerne skive (det er kun i barnehagen han vil spise skive - der blir det gjerne en halv skive, og kanskje noe frukt). middag er det vanskeligste enda, men har forstått at barn kan være litt vanskelige her.. så vi stresser ikke.. men blir litt fortvilet når han bare sier ferdig også går han. men da får han gjerne tilbudet igjen litt senere..) han spiser godt til kvelds! det er det viktigste syns jeg, da tar han gjerne igjen det han ikke spiste til middag.. alltid herlig med en god og mett unge som skal legge seg. føles mye bedre! han drikker H-Melk med fløte i.

til de som måtte slite med det samme vi har slitt med har jeg noen tips, men alt fungerer ikke like godt på alle, det vet jeg alt om:)

* 1 og 1 ting på fatet. (når vi hadde masse forskjellig på fatet klarte han ikke bestemme seg og mistet lysten, så da måtte vi gi han en og en ting på fatet. når han ikke ville ha mer kom det noe nytt og spennende på fatet:) (eks kvelds: først biter med ost, så pasta, så pære, så appelsin, så youghurt så melk til slutt).

* spise ute. dette fungerte veldig godt i perioden ting begynte å snu, og han økte matmengden. fikk en og en bit i hånden som han puttet i munnen,helst på tur hvor han beveget seg.

* pålegg uten skive. pålegg er som regel alltid godt, hvertfall mer spennende enn brød, vi gir gjerne en tube med makrell eller boks med leverpostei på dager hvor det har vært dårlig matlyst. det viktigste er de kommer i gang med å få maten til å jobbe i magen, da kommer matlysten ofte også. merker selv hvor dårlig matlyst jeg har hvis jeg ikke har spist noe særlig på lenge. da går følelsen over til å være mett eller kvalm.

* finn favoritter. kjøttkaker til middag en hel uke (dette var det legen min som sa) spiller ingen rolle. så lenge de spiser, så vil de smake på mer etterhvert og få fler favoritter. men viktig ikke la de gå lei.

* ta med ungen og gå i butikken og kjøp fra ferskdisken - f.eks fiskekake. dette synes hvertfall vår er kjempe spennende, og godt.

* har du hund - så vil de gjerne "tøffe" seg og spise for at hunden ikke skal få. dette fungerer veldig bra når vi er på besøk hos de med hund. det er også stas å få være den som mater så hunden får gjerne litt etterpå av det som er igjen.

* ha noen kosebamser som også får smake. si "gakk gakk få" "grisen få" "også skal barnet få..

vi fikk mange råd og tips på veien, men det passet ikke alltid for vår, så det er viktig å finne ut av det selv hva som passer for sine, og det vil etter all sansynlighet ordne seg til slutt:)  vi er ikke helt i mål, men vi stresser mye mindre, det er vel den viktigste faktoren til at han har begynt å spise bedre.

 

06.08.2012
glederseg1
glederseg1

Hei, jeg hadde det samme problemet med min datter som nå er 18 år.  Det gikk mye i velling og yoghurt, frokostblandinger og "lett" mat.  Hun var ikke glad i brødskiver, men middag gikk bedre.  Mitt råd er å ikke stresse så mye med det, du skriver jo at gutten er full av energi, så han får nok i seg det han trenger.  Barn er forskjellige - noen har god apetitt og synes mat er godt, andre spiser bare fordi de må.  Til sammenligning så har jeg en sønn på 8 som spiser mer enn meg i løpet av dagen!  Så lenge han ikke er slapp og sliten er det ingen fare. 

19.01.2012
AnneB
AnneB

Hei, jeg har samme problemet med min datter på 3år. Men hun har noen dager hun kan spise passelig og noen dager nesten ikke noe. Yoghurt er hun veldig glad i. Men det jeg har begynt å gjøre. Er at jeg kaller frokostblandinger for kjeks. Og lar henne spise det uten melk og med melk. Da kan hun spise mye, men prøver å variere hvilken typer jeg kjøper. Sånn at hun ikke blir lei. Vita hjertegod liker hun. Kjøp de som er sunne og er mye mat i. Eller ta youghurt og blande frokostblanding i. Spagetti kan hun være glad i noen dager og da bruker jeg fullkorn, smaker nesten det samme :) Skjærer opp frukt og rå grønnsaker og tar av skallet for det liker hun ikke. Ellers må jeg bare prøve meg frem hver dag.

18.01.2012
deimi
deimi
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...