Ved å fortsette å bruke denne hjemmesiden godkjenner du bruken av cookies. Du kan lese mer om det her. 

 

Lang vei til sykehuset.

Jeg lurer på om det er andre som har lang vei til sykehuset når den lille melder sin ankomst, og hvilke tanker dere sitter med i forhold til det. Jeg bor på ei øy utenfor Kristiansund. I Kristiansund har fødeavdelingen ferielukket noen uker om sommeren, når jeg har termin. Jeg må da med ganske stor sansynlighet til Molde som er en times kjøring fra Kristiansund. Jeg gleder meg enormt masse til fødselen og til å få møte det lille nurket vårt, men jeg er bekymret for at fødselen skal ende i sykebilen på vei til Molde. Tar jo en del tid å komme seg til Kristiansund først også da. Først et par mil i bil, så ca 20 minutter med ambulansebåten til Kristiansund. Jeg har to barn fra før, så jeg har jo en viss peiling på hva jeg skal gjennom. Den første startet med vannavgang om morgenen, så den var jo grei å vite at det var ordentlig igang og på tide å reise til sykehuset. Men den andre var det bare riene som kom. Jeg ringte legen da jeg voknet med 4minutter mellom riene, men siden jeg ikke var tilstrekkelig pågående og jeg ikke hadde vondt og bar meg, ble legen sint for at jeg ikke hadde ringt han igjen, for da han kom en time senere, hadde jeg 3minutter mellom riene og 4cm opning hjemme da han kom. Må vel si at jeg ved de to første fødslene bodde nærmere sykehuset, og at det ikke var noe problem å rekke frem i tide. Men hva om jeg denne gangen ikke reiser inn til byen raskt nok da, eller vil vente og se til at det virkelig er fødselen som er på gang og ikke bare falske rier som en får av og til... Veien er jo for lang til å risikere at det stopper opp og en blir sendt hjem... Uff, jeg kan bare ikke forstå at det er et fornuftig menneske som har fått gjennom det forslaget om at en fødeavdeling skal være sommerstengt. Kan de ikke heller stenge dagkirurgisk avdeling og sende knepasientene over til Molde med en ekstra smertestillende da? Kan vel ikke gjøre større skade på en ekstra time det vel? Hva om det blir behov for et haste keisersnitt på vei mellom sykehusene da, er det ikke noe å legge til grunn for å ha opne dører på alle fødeavdelinger? Jordmødrene og barnepleierene fortjener ferie de også, men det må vel kunne avvikles på annen måte enn fellesferie... Sikkert like trygt å sitte hjemme og heller vite at en har en seng å ligge på og at en har ro og fred hjemme til å få en ok opplevelse av det hele, uten stress langs veien og fødsel i en smal båre i sykebilen...det frister mer det iallefall. Lykke til med både fødsel og reisevei til alle. Må vi alle få en fin opplevelse av denne begivenheten entene det blir i en sykehusseng, en ambulansebåre, ombord i båt eller hjemme i egne omgivelser, og må alt gå bra for alle.

19.05.2009
3a33a til 5
3a33a til 5

Jeg har 1 time og 45 minutter

til sykehuset jeg skal til som er Ålesund sykehus. Kunne ha valgt Molde, men det er en times kjøretur pluss en ferge. Ferga går ikke om natta, so jeg vil ikke ta sjangsen på å kjøre rundt noe som tilføyer enda en time til før jeg er fremme i Molde.

Defor ble det Ålesund, men veien dit er kronglete å stygg noen plasser så jeg er litt skeptisk til både tidspresset og selve veien dit. Dette er mitt første barn, så jeg aner ikke hvordan og hvor lang tid fødselen tar. Er litt redd for at det blir fødsel i sykebil.......

27.05.2009
Amandamor
Amandamor
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...