Smertestillende under fødsel

Hei, skal føde mitt første barn i februar, og har ikkje tenkt så mye på smertestillende under fødselen. Er det nokon som har spesielle ting å anbefale? Badekar, akumpaktur, epudural osv? Er lit skeptisk til epudural.

23.12.2011
Februar72012
Februar72012

da jeg fikk min første fikk jeg øre akupunktur, og lyst gass, og da gikk timene fort, (med lystgass).

med nr 2 hadde jeg ingenting, da han ble født hjemme, og jeg hadde knapt rier, og pressrier hadde jeg bare 1 liten av, for d var ikke vondt i d hele tatt, hehe... Så min andre fødsel var fantastisk :)

19.01.2012
kinetherese
kinetherese

Hei. eg brukte epidural og synes det var veldig bra...var to uker på overtid og fødselen ble satt igang først med ballongkateter og så drypp men tok lang tid og ingenting skjedde (satt i gang 8 mars på formiddag og fødd med keisersnitt rett før kl.24 9.mars)...å var så mye smerta at eg klarte ikke mer og tok epidural. det hjalp og angra ikke på det...god erfaring og vett at nå når eg skal ha mitt andre barn i Juni kommer eg til å bruke det om det trengs, det føles trygt å vite :) ellers så likte eg ikke lystgass i det hele tatt, hjalp ikke på smertan syntes eg og følte meg bare mer "borte" og synes det var ubehagelig og ikke til hjelp...men man må vell bare prøve. men kommer ikke selv til å bruke det igjen! 

Lykke til med fødselen :)

Hilsen Anna

18.01.2012
AnnaB
AnnaB

Hei! Ble lagt inn med svangerskapsforgiftning og derfor ble fødselen satt i gang. Gikk inn med den innstillingen at jeg ikke ønsket noe form for smertestillende. Først sa jeg nei takk til epidural, men angret omtrent i det legen gikk ut døren. Men da ble han opptatt med en annen og jeg måtte vente til han ble ferdig der. Så jeg fikk epidural etterhvert men noe har gått feil for jeg kjente alt på ene siden, men ikke noe på andre. Hadde veldig lyst å bade men pga elektroner på hode til småen for å holde han under oppsyn utgikk d. Så da ble det med den "halve" epiduralen. Fødselen varte nesten 13 timer. Uansett hva du velger, så er smertene og det vonde glemt så fort du ser småen , jeg hadde gjort det samme en gang til bare for å få han. Lykke til og fokuser heller på at dette skal gå bra, og ikke at det blir så vondt at du fokuserer for mye på smertestillende. Men greit å vite dersom behovet for smertestillende kommer så du har et klart svar om hva du ønsker:)

18.01.2012
glederseg1
glederseg1

Først hadde jeg fentanyl når riene økte tok jeg ligså godt med meg lystgass (non stopp rier i 5 timer så å si, og gubben lurte på hvordan jeg klarte de riene som viste som sterke på skjermen). for meg var dette ypperlig. vurderte epidural, men stikker de feil kan man bli lamm noe jeg ikke vil risikere som jeg kom til å tenke på i etter tid.blir det en til kommer jeg til å gjøre dette igjen.lystgassen gjorde at jeg var heilt vekk i min egen verden.meget behagelig under press rier. :)

18.01.2012
Rita13
Rita13

Min erfaring er at åpningsriene var vondest. Pressriene gikk fort. Skal føde for 2 gang i januar og vil be om epudural.

24.12.2011
M216
M216

This comment has been deleted by the author

23.12.2011
Tuss1
Tuss1
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...