Gravid uke 5(?)

Jeg testet postivt igår da mensen uteble på fredag. Jippi! :) Jeg testet igjen på kvelden + idag tidlig og begge var positive, der streken idag var enda tydeligere. Dette er første gang og jeg lurer på når det er "normalt" å få legetime/jordmortime? Vi bor på en plass der ryktene spres fort og jordmor + lege har forskjellige venteplasser på helsestasjonen, så jeg tror jeg bør gå til lege først slik at jeg ikke vekker mistanke. Bør jeg vente til uke 7-8 før jeg får time, eller bør jeg gjøre det nå? Jeg skal kjøpe digital test med ukeindikator imorgen slik at vi får konkret svar, da jeg har brukt strips for å teste (noe som fungerte veldig bra) Sommerfugler i magen, for dette har jeg gledet meg til

03.09.2023
Anette G
Anette G
Gravid i uke 8

Hei du,
Gratulerer så masse!
Jeg rådførte meg med lege over nett (dr drop in) og fortalte om våre positive tester (3 positive og en negativ).
Første positive var to svake streker mens neste (dagen etter) kom på ett blunk og var veldig tydelig, tok en tredje test senere på kvelden som viste negativt (hadde vist ikke mere HCG hormon i urinen), min tredje test var en ukes indikator som viste oss 4-5 uker.
Legen mente da det ikke var nødvendig med time for å ta blodprøver med mindre jeg fikk blødning og det var fare for spontanabort.
Jeg fikk da beskjed om at jeg kunne fint bestille så mange timer jeg ønsket hos jordmor men hun anbefalte meg fra uke 8 og følge vanlig svangeskapsrutine for oppføring.
Blødningene ble kraftig og legetime ble bestilt, ved neste graviditet vil jeg derfor følges opp litt oftere en normalt med ultralyd etc fra uke 4.

Til syvende og sist er det veldig smak og behag, noen ønsker tett oppfølging mens andre følger standar oppføring, det viktigste er at du gjør noe som funker for deg.
Masse lykke til! ❤️

11.09.2023
Marthe Vainio
Marthe Vainio
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...