Uke11

Er det vanlig å ha noen blødninger i uke 11? Fikk blødninger under toalettbesøket i går, er lysere i dag, men fortsatt litt. Hva kan det komme av noen som vet? Førstegang

29.07.2023
Mandal28
Mandal28
Gravid i uke 19

Jeg hadde blødninger i uke 11 (10+5), og ble livredd. Jeg ringte legevakten og ble bedt om å komme inn. De mistenkte påbegynt spontanabort, evt missed abortion eller truende abort, men kunne ikke si noe sikkert, siden de ikke hadde noen på vakt med riktig kompetanse. Etter å ha konstatert at jeg fortsatt var gravid via urin og blodprøve, fikk jeg en snarlig henvisning (etter pinsen) til ultralyd ved mitt fødested. Jeg vet ikke om det er standard prosedyre, eller om jeg fikk dette siden jeg er 35 og har to spontanaborter bak meg. På ultralydundersøkelsen (11+2), fikk jeg se min lille sønn sprellende og aktiv,og høre hjertet hans slå. De kunne ikke fortelle meg hvorfor jeg hadde hatt blødninger i flere dager, eller hatt så mye smerter, jeg fikk bare høre at det kan skje rundt uke 11 når morkaken tar over, og at blødninger og smerter kan komme i første trimester på samme tidspunkt som du vanligvis skulle hatt menstruasjon. Så det KAN være helt ufarlig, men hvis jeg var deg, ville jeg ha ringt til legen min og bedt om en undersøkelse, - bedre å sjekke en gang for mye enn en gang for lite!

I etterkant har jeg hørt med venner og slekt, og funnet ut at mange har opplevd blødninger i svangerskapet, som har vist seg å vært helt ufarlig. Min mor hadde lignende blødninger med meg, så hun ga meg samme råd hun selv hadde fått: ligg helt i ro i 4-5 dager. Ingen løft, ingen anstrengelser, ikke ut å gå, - hold deg til sengen/sofaen til blødningene stopper. Jeg gjorde som hun sa, men vet ikke om det hadde noe å si for at det gikk bra. Hvis det var snakk om en såkalt truende abort kan det hende at det var lurt, men såvidt jeg har skjønt, er ikke sengeleie lenger det legene anbefaler. For min del, føltes det kanskje trygt rent psykisk, til jeg fikk kommet inn til gynekologisk undersøkelse og tatt en ultralyd.

Uansett, masse lykke til! ❤️ Håper det viser seg å være helt ufarlig for deg også!

29.07.2023
Linn87
Linn87
Gravid i uke 28
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...