student mamma

Har nettopp funnet ut at jeg er gravid i uke 5, ikke planlagt, men har bestemt meg for å beholde barnet:) Har ikke partner siden han sier at dette er noe han er ikke klar for enda og vil heller gjøre det på den "riktige måten" . jeg er fulltidsstudent og jobber deltid, har ca 7-8000 kr i med i lønn + 8200 i lån og stipend fra lånekassen. Jeg har heller ikke hatt kontakt med mine foreldre helt siden jeg var 18 år og nå jeg er 24 år. Jeg ønsker å beholde barnet som sagt men jeg vet ikke hvordan eller hvor jeg skal begynne med å planlegge. Jeg setter utrolig mye pris på alt type tips og råd.

12.11.2022
Student mamma
Student mamma
Gravid i uke 23

Gratulerer så mye! Jeg er en del eldre enn deg, men også student. Det kan hende du kan få foreldrepenger, du kan velge mellom det og engangsstønad ut fra hva som lønner seg best. Du kan også få foreldrestipend fra lånekassen i tillegg! Dette får du som rent stipend, altså ikke lån! Anbefaler også en prat med Amathea. (De hjelper deg selv om du vil beholde også og kan finne ut av hva slags rettigheter du har) Masse lykke til!

26.01.2023
Lilly88
Lilly88
24.01.2023
Med123
Med123
Gravid i uke 26

Hei, Gratulerer med graviditeten og at du vil beholde den i situasjonen du befiner deg.
Det blir vanskelig i første tiden men du er sterk nok men du klarer det. Sjekk med NAV om du har rett til engangsstønad. Det er masse fine klær og utstyr til babyer på finn. Jeg har liten gutt 9 mnd gammel og klær jeg kan gi gjerne bort. Første dagene er viktigste for å få ammingen i gang men etterpå blir det lettere. Amming er ikke bare bedre for babyen,men også du slipper med å kjøpe MME og vask av flasker.
Jeg vet ikke hvor du bor,men hvis du er i. Sørlandet kanskje vi kan møtes en gang og dele erfaringer og råd.

21.01.2023
Med123
Med123
Gravid i uke 26

Hvor i landet befinner du deg? Jeg bor i Oslo og har endel babyklær til overs i diverse størrelser, mest jenteklær, om du vil ha de gratis?

12.01.2023
Dagrun
Dagrun
Baby på 3 måneder

Gratulerer med graviditeten! Dette er tiden for deg og husk å hvile masse. Noen tips jeg ønsket + litt ekstra:
- Kjøpe klær i litt forskjellige størrelser i begynnelsen ( 50-52) , body, bukser, pysj (med glidelås går ting litt fortere)(trenger du mer så kan du fort bestille klær hjem også). Sønnen min vokste fort, endte opp med klær jeg ikke brukte. Lagde en regel til meg selv om å ikke kjøpe mer enn 10 plagg av hver type kles del.
- masse gulpekluter
- 50% på bleier over alt
- Sparkjøp selger stellematte/stelleunderlag med plastdel. Praktisk ved skift andre steder enn stellebordet. Er det noe søl er det å tørke av.
- Jollyroom og pinkandblue er to nettsteder med masse bra møbler og annet utstyr for barn.
- Varm klut over brystene kan få i gang ammingen. Ikke stress med amming, ta det rolig. Jeg fikk ikke til pga stress. Jeg ga MME men er fornøyd for det og. Hvis ikke amming er noe for deg kan du fort gå over til MME.
- Søk støtte fra de rundt deg. Du vil kanskje trenge hjelp den første tiden. Viktig at det er noen du er komfortabel med.
- Stelleveske med bleie, våtservietter, ekstra skift er viktig hvor enn du går med barnet
Instaen min er vishnii97, send gjerne melding om du lurer på noe ♥️
Masse masse lykke til!!

28.11.2022
Vishni
Vishni

Heisann. Gratulerer med graviditeten. Jeg ble også gravid når jeg var ung med en partner som ikke helt var klar. Jeg hadde god utnytte qv å ta en samtale med amathea om du har hørt om dem. Uavhengig hva du ønsker å gjøre så er det jo ditt valg. Jeg valgte å beholde og hun er idag snart 15 år. Det finnes også mange stønader som endelig forsørger dersom du blir alene om svangerskapet. Lykke til :)

16.11.2022
Lios86
Lios86
Gravid
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...