Julefeiring med svigers?

Jeg har virkelig verdens verste svigermor. Jeg var veldig dårlig etter fødsel. Hadde mistet tre liter blod og tatt keisersnitt. Barnefar måtte ta mye ansvar i begynnelsen. Da stormer svigermor inn på rommet mitt en dag og proklamerer at barnefaren både er mamma og pappa til barnet og at jeg ødelegger for alle. Jeg ble fryktelig lei meg og har ikke orket å være med henne etter det. I år er det barnet vår sin første jul, og jeg orker ikke å feire med svigerforeldrene mine. Samboer vil at vi skal dele opp, sånn at vi feirer annenhvert år hos hans og mine foreldre. Men siden jeg ikke orker å feire med svigers så vil jeg jo ikke få være med barnet mitt annenhvert år. Hva ville du gjort?

19.12.2021
Barn på 2 år og 7 måneder

Denne kommentaren har blitt slettet av forfatteren.

19.03.2022
Asta123
Asta123
Baby på 17 måneder

Hatt det noe likt når jeg fikk første mann, hadde en svigermor som selv hadde tatt keisersnitt, sto på selv (klaget på meg) og egentlig overhode ikke pratet med sønnen sin rundt noe.

Sønnen fikk holde på som han ville, klage på alt og bidra det han absolutt ville. Sånn er det i den familien, vonde ting prates ikke om da melder man seg ut, legger skylden over på noen annen en grunnfamilien og forsetter livet.

Problemet er ofte det at enkelte ting MÅ prates om, og forstår ikke svigerfamilie det vær med dem når du orker det selv.

Viktigste når du får en sånn kommentar er og hevde deg over det og ikke gi inntrykk framfor han at du skal ta "hevn på familien hans". Beskytt deg selv, men prøv og tenk at problemene ikke ligger hos deg.


26.02.2022
Venterbaby2022
Venterbaby2022
Baby på 14 måneder

Eg ville spurt hva samboeren min meiner om sin mors oppførsel og hva han hadde synes om rollene deres var snudd om? Når man er full av hormoner og veldig sliten etter fødsel og blodtap evt smerter etter keisersnitt, skal mor tas hensyn til først, ikke hva svigermor mener om at lille gutten hennes (samboeren din) må ta ansvar for når du akkurat har født deres sønn og hatt komplikasjoner. Sett grenser for deg og din familie. Det er det ingen andre som gjør. Barnet deres er like mye fars ansvar som ditt.

09.02.2022
Ingeraa
Ingeraa

Dette syns jeg du skal sette deg ned å tenke grundig over. Var det virkelig så ille, stormet hun inn…ofte så kan vi damer være veldig følsomme etter fødsel og tar ting mye hardere enn hva som var ment. Det beste er å manne seg opp, og ta en prat med svigermor på 2 mannshånd der du sier noe slikt som -Da du sa det og det og gjorde slik og slik så ble jeg veldig såret… så får dere en samtale ut av det og mest sannsynligvis så får dere et bedre forhold til hverandre, noe som vil føles bedre for deg, barnet og gjøre at ditt og din samboers forhold blir sterkere for, om du nekter å være med hans mor så vil det bli skade på forholdet om han har et godt forhold til henne. Så den som taper mest i lengden vil være du. Svigermødre kan ofte være ufølsomme men man har også en jobb å gjøre selv.

24.12.2021
Frostpinne81
Frostpinne81
Baby på 13 måneder
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...