Koronavaksine

Hei, dere som er gravid nå og ikke er i en risikogruppe. Tar dere vaksine nå eller venter dere til etter fødsel. Snakket med fastlegen om det, som bare kunne vise til FHI sine sider. Jeg er veldig usikker på hva jeg skal velge. Hadde vært kjekt og vite hva andre tenker om dette. A

06.07.2021
pea17
pea17
Gravid i uke 37

Takk for mange gode svar. Jeg valgte tilslutt og bestille time til vaksine og skal ta første dose om noen få dager.

Ser i dag at FHI (endelig) har kommet med en anbefaling til gravide: https://www.fhi.no/nyheter/2021/oppdatert-vaksineanbefaling-for-gravide/

18.08.2021
pea17
pea17
Gravid i uke 37

Jeg tok vaksine nr 2 når jeg var 6 uker gravid.
Er ikke i risikosonen men tok den likevel. Foreløpig har det gått veldig fint 😊
Søkte ikke råd noen sted på forhånd, men stolte på min egen vurdering.

08.08.2021
Roppis
Roppis
Gravid i uke 36

Hei. Jeg ringte til telefon nr der man får korona vaksine, etter anbefaling fra legekontoret (de var veldig usikker på dette med gravide og vaksine)
Da sa jeg at jeg var gravid og om jeg burde ta vaksine. De si nei, at jeg skal vente til ungen er født og ta kontakt med de.

06.08.2021
Ds871
Ds871

Jeg synes dette er vanskelig. I Norge mener dem «friske gravide» ikke blir anbefalt å ta den. I Danmark anbefaler dem ikke ammende å ta den. Men begge disse skyldes at det er lite forsket og lite informasjon å hente.

Jeg for min del velger å vente, er gravid i uke 29 nå. Får heller vurdere senere. Men jeg synes også at dem som velger å ta den gjør rett! Den rette avgjørelsen er den som du velger for deg og ditt barn.

25.07.2021
Krilla
Krilla

Jeg venter til etter fødsel, da jeg syns det er så lite opplysninger og forskning om gravide og vaksinen. Jeg har god tro på vaksinen, men vil bare være litt hønemor og vente til baby er født xD hehe

15.07.2021
JJmom
JJmom

Hei! Jeg fikk korona da jeg var ca 4 uker gravid, og skal ta første vaksinedose nå i morgen. Legen min sa at det går helt greit så lenge du er i andre/tredje trimester (er nå 19 uker), og at du trenger bare å si ifra at du er gravid til de som setter vaksinen. Men vi bor i Oslo, så kan hende det er andre regler ift vaksine andre steder. Jeg så litt på forskningen og det ser ut som Pfizer vaksinen er trygt for gravide, og det er den jeg skal ha :) jeg er ikke bekymret i det hele tatt, men skjønner hvorfor andre er det. Følg mammahjertet og gjør hva du føler er best for deg og babyen!

13.07.2021
squishymamma
squishymamma
Gravid i uke 40

Hei! Jeg tok første dosen 2 dager før jeg ble gravid.
Min andre dose skulle da være den 10.6 og ble dermed avlyst. Snakket med min fastlege, og han sa at det har åpnet opp for å kunne ta vaksine i andre og tredje trimester, men at dette anbefales mest til personer som bor på steder med høy smitterisiko. Dog at det er opp til moren.

Min mann og jeg tok en lang prat etter å ha sett oppførselen til mange, spesielt nå om sommeren. Flere reiser uten vaksine, folk stikker fra karantenehotell og smitter andre osv. Dermed er jeg nå på venteliste til dose 2, rett og slett fordi andre ikke er forsiktige nok. Og det er bedre for både babyen og meg å gå igjennom noen bivirkninger, enn å få covid.

PS: Legen min sa at de ikke har funnet noe tegn til at det skader barnet. Derfor er det også åpent for vaksinering av gravide.

11.07.2021
Gabriella1404
Gabriella1404
Gravid i uke 34

Det lurer jeg også på.. Har nettopp fått melding om at jeg er kan melde meg opp til vaksine, og er 5+5 på vei.

11.07.2021
Ibhibh
Ibhibh
Gravid i uke 28
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...