Påskeferie med barn på fjellet

Hei! Vi er en familie og har leid hytte på fjellet skal være sammen med egne barn og ha ansvaret for barn i nær familie. Totalt er vi 2 voksne og 5 barn i alderen 5 - 9 år. Vi tenkte å dra opp på fjelle å stå både på langrenn og i alpinanlegget i løpet av påsken slik at ungene får en ferie i corona tiden. Hytten holder enkel standard av den rimligste typen. Toalett og dusj er felles og tar ca 3 minutt å gå ut. Vi fikk tilsendt informasjonskriv der det står at barn som kan ha uhell, oppfordres til å bruke bleier. Det er ikke vaske mulighet på stedet. Vi tenkte ikke noe mer på det, men i det siste ukene har ungene hatt uhell på dag/natt både egne barn og de vi passer for, periodevis. Vi hsr snakket med foreldrene og de mener det er forandringen under Corona tilværelsen at det ikke er normale rutiner, det blir mye frilek under hjemmeundervisning. Det kan nevnes at ungene er tørre mesteparten av tiden. Men som alle vet uhell kan jo skje i denne alderen uansett om de har det morsomt. Ungene har også kun et sett hver med skiklær. Vi hat planlagt å værr ute hverdag. Jeg og mannen min har diskutert litt siden det ikke er mulighet for å vaske i denne perioden i en hel uke. Så vi lurer på om vi skal bestemme at når vi er ute på dagtid og om natten at ungene skal få bruke bleier itilfelle det skjer uhell. Det er jo ikke synlig under skibuksen uansett, for blir det vått og vi er ute på langrenn eller i skianlegget så er det jo ikke sikkert vi rekker do i tide før uhellet er ute. Omfanget av uhell ksn være dråper til full lekksasje eller "bremsespor" Selvsagt får de gå på do før vi drar ut på tur og når en har tilgang til toalett i alpinanlegget legger inn pauser. Det vi lurer på hva som er normalt når en er i alpinanlegget en hel dag eller på langrennstur. Ungene er jenter så det er ikke bare å dra snablen ut i det fri. Tenker om de ikke bruker og har uhell hva i alle dager gjør vi? Om alt blir vått? Det er ikke alltid ungene gir beskjed om at de hsr uhell heller. Tenker selvsagt på ungene sksl få en fin ferie, men er mer praktisk å skifte bleier ved behov enn å skifte klær og våte uteklær uten mulighet for å vaskemulighet. Hva tenker dere rundt dette? Vil jo tro at det flere foreldre som lar ungene ha bleier på ute når det er fare for uhell. I verstefall må vi gå hjem og turen er ødelagt for alle sammen.

23.03.2021
villkatten
villkatten

Jeg ville nok latt ungene ha på seg nattbleie om natten om de har problemer med holde seg tørr iløpet av natten. Uten mulighet for å vaske sengtøy eller klær. Det finnes heller ikke toalett på utleie hytta det betyr jo at en må kle på ungene hvis de våkner om natten. Så det ville jeg nok jeg også godt for. Det er bare å forklare ungene at det er sikkerhetsskyld om det skulle være at de skulle hatt uhell og argumentere.

Det snakkes nok ikke så høyt om, men vet at det er flere barn i skolealder som btuker bleier på øsnge dagsturer eller bilturer om de sovner underveis. Det er heller ikke lett med klesbytte med full skiutstyr som du nevner om ungene tisser seg ut. Jeg viille nok latt ungene få gå på do før en går ut å har aktiviteter. I alpinanlegget kan en legge doturer i pauser uansett om de hsr på bleier. Om de heller ikke gir beskjed ville jeg nok sjekket jevnlig om det trengs bleieskift iløpet av dagen. Det er ofte dokø i alpinanlegg så ofte renner tiden ut om unger må på do med engang.

Det et litt verre med langrenn med toalettbesøk, ville nok tatt med et ekstra underlag om det mye folk rundt og latt de ligge mens en skifter bleier. For å være sikker på at de ikke går med skitten bleie så ville jeg nok sjekket de uansett for er ikke alltid lett å lukte når en hsr så mye klær på. Et godt tips ikke bruk buksebleier, men tape for da wlipper man å ta av alle klærne :)

Om ungene ikke synes det er ok ville jeg overtalt dem om de har uhell både dsg og natt for det er mer srbeid om det skulle skje ute eller i senga. Lykke til!

23.03.2021
playday2010
playday2010
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...