Alkohol+ønske om å ikke ha med far på føden

Hei Jeg har to dilemmaer. Det har akkurat gått opp for meg at mannen min har drukket hver eneste dag den siste måneden. Ikke sånn at han er ruset, men det ble han igår, han ble veldig full. Jeg sa at jeg syns det var ukomfortabelt, siden jeg er 35+2, har hatt mye falske rier, så syns jeg det er fint at han er opplagt hvis det skulle skje noe. Han sa han skjønte det, og gikk deretter å mikset seg en drink til. Hva tenker dere om det å være på fylla, eller ta seg to-tre enheter hver dag i denne perioden? I tillegg har jeg begynt å revurdere om jeg vil ha ham med på føden, han syns alt er ekkelt, er dårlig satt inn i hva fødsel går ut på (han lurte på om vi ikke bare kunne vente på en kafé i nærheten av Ullevål i latensfasen/åpningsfasen, så var vi ihvertfall i nærheten, og slapp å ta taxi). Jeg har forsøkt å fortelle ham hvordan det hele foregår, det virker til å kjede ham. Er veldig sikker på at jeg under fødsel kommer til å passe mye på ham, at han spiser, drikker og hviler, og ikke syns at ting er for fælt, og at jeg setter mine følelser og behov til side. Han har x mange nevnt at det kan hende han ikke får være med på fødsel pga. corona, jeg har sagt at han får være med på føden, men ikke barsel, Innerst inne virker det som om han håper at han ikke må være med, så, jeg lurer på om det er like greit at jeg bestemmer meg forhånd at han ikke skal være med. Noen tanker? På forhånd takk

26.04.2020
CammisElise
CammisElise
Baby på 15 måneder

Du fortjener noen som er SÅ MYE snillere med deg. Virkelig.

21.01.2021
Bambibelle
Bambibelle
Baby på 7 måneder

Hei kjære deg,

Når jeg leser dette har du jo født for lenge siden. Men innlegget ditt rørte ved meg, så jeg ville likevel sende deg et svar.

Med den holdningen - å drikke og ikke ta hensyn til den fasen dere er i - tenker jeg din partner hverken viser empati eller ansvar. Det er ikke noe godt utgangspunkt hverken for å være en god partner eller foreldre. Du spør "Hva tenker dere..?", og jeg tenker det er IKKE greit i det hele tatt!

Jeg håper du snakker med noen på helsestasjonen om dine opplevelser. Kanskje helsesøster eller noen andre du føler du kan prate med. De er vant til å veilede og støtte, i ulike situasjoner og ved ulike behov. Trygghet, samhold og forutsigbarhet både for deg og barnet er helt avgjørende. Det samme gjelder anerkjennelse, empati og det å bli sett. Innlegget ditt vitner ikke om at du får noen av disse aspektene fra din partner.

Av-og-til har mye god informasjon:
https://avogtil.no/

Du kan også ringe anonymt og få råd og hjelp:
https://www.rustelefonen.no/

Du kan også ta kontakt med fastlegen din dersom du kjenner det er en person du kan snakke med.

Det viktigste er at du ikke går med dette alene. Kanskje har partneren din mange forklaringer på sin egen oppførsel, men like fullt er det du beskriver hverken normal eller ok oppførsel. Spesielt når man blir foreldre.

Ønsker deg masse lykke til, både du og barnet fortjener trygge, varme omgivelser der dere møter omsorg, samarbeid og empati.

20.12.2020
mumof3
mumof3
Baby på 8 måneder

Uffdaa e vet egt ikke hva e skal si, mest sannsynlig har du født baby nå, håper alt gikk bra, e ville vudert mye angående han som din partner opp i alt, e trur du har nok tenkt ganske mye selv,

E ønsker deg styrke å lykke til med alt

02.06.2020
Tinnsl
Tinnsl

Det høres ut som om du bør ta en ordentlig prat med kjæresten din og fortelle hvordan du føler det. Det virker ikke som om han skjønner alvoret i hva som skjer. Og spør du meg høres han litt ut som et barn selv..
Om du er redd for du blir mer opptatt av at han skal ha det bra når du føder synes jeg du kan bestemme at han ikke trenger å være med. Husk at det viktigste nå er deg og barnet ditt 🤗

17.05.2020
Juliekristin
Juliekristin
Baby på 15 måneder
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...