Ufrivillig samsoving

Hei! Vi er helt nybakte og ferske foreldre med ei jente på 2 uker. Vi hadde tenkt å ha henne sovende i sprinkelsengen som står rett atmed sengen vår på vårt soverom, da vi følte dette ble tryggest og best for både oss og henne. Men hun nekter å sove i den om natten, bare ligger og skriker og kaver seg veldig opp. Hun sovner imidlertid nesten med en gang jeg legger henne i sengen med oss, da har jeg ammet liggende også sovner vi begge to. Jeg har prøvt å løfte henne over til sin egen seng etter hun har sovnet, men da våkner hun ildsint. Vi lurer på om det er noen som har erfaringer dette og som kan vi oss tips til hvordan vi kan få henne til å sove i sin egen seng om natten?

29.07.2019
Baby på 2 måneder

Hei, og gratulerer med baby! Jeg har også ei lita jente på to uker, og en fra før på fem år. Vi er i samme situasjon, vår lille vil helst ligge inntil oss hele døgnet, og vi er heller ikke komfortable med samsoving. Men det er bare to uker siden hun forlot en trygg og varm livmor, og det å ligge i en sprinkelseng virker sannsynligvis for åpent og utrygt for henne. Vi bruker babynest, som omslutter kroppen litt mer. I begynnelsen nå så har vi babynestet i senga mellom oss, og da er det ofte nok å legge en hand oppi og stryke på henne for at hun skal finne roen. Stort sett må vi la henne sove inntil oss til hun er i dyp søvn før vi kan løfte henne over i babynestet. Etterhvert skal vi flytte nestet over i sprinkelsenga, og når hun har vokst ut av nestet så skal vi venne henne til å ligge i senga. Små skritt funket på vår eldste, og hun har sovet natten igjennom fra 19-7 fra hun var tre mnd gammel.
Men - jeg har trua på at tryggheten må etableres først - ha henne tett inntil så mye som mulig og forbered dere på at nattesøvnen deres ikke blir optimal på en stund - men det vil være verdt det.
Jeg har ikke tro på å la små babyer ligge å gråte seg i søvn, og det må legges til at jeg har utdanning innenfor barn, samspill og tilknytning. Så dette er mitt råd, etter hvert vil dere finne ut av hva som funker for dere. Kos dere med baby (selv om første tiden er ganske så tøff og utmattende!)

01.08.2019
Kengumamma79
Kengumamma79

Hos oss var det noe likt i starten, men jeg satte sprinkelsengen helt inntil våt seg og la henne i den! Hun skrek en del men jeg sto på mitt og la ei arm inn til henne slik at hun fant roen. Dette har vi tjent på i ettertid. Noen netter samsover vi, for kosen sin del.

31.07.2019
Mariabono
Mariabono
Gravid i uke 31

Hei! :)
Gratulerer med den lille :)

Mitt råd er; hvis du orker og er komfortabel med det, så samsov gjerne! Godt for baby og godt for deg.
Her skulle vi heller ikke samsove, men endte opp med det. Har en baby som trenger mye nærhet.
Men hvis det er sånn at du vil at baby skal sove i egen seng; prøv å svøpe. Dette kan virke :)
Og bruk white noise :)

31.07.2019
Mortilseks
Mortilseks
Barn på 2 år og 7 måneder
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...