Ved å fortsette å bruke denne hjemmesiden godkjenner du bruken av cookies. Du kan lese mer om det her. 

 

Fosterdiagnostikk

Hei! Var på rutineultralyd i dag 19+5 der jordmor gikk i gjennom fra topp til tå uten å finne feil. Alt var tipp topp sa hun. Hun fikk i midlertidig ikke noe godt bilde av ansikte verken fra siden eller forfra siden han lå litt dumt til.Far var dessverre ikke med siden han er ute på jobb. Fortalte dette til jordmor at vi vurderte en privat-time slik at han også kunne få se. Hun kunne da evt sette oss opp til time til fosterdiagnostikk siden hun ikke fikk dette bilde og jeg takket jo ja til det. Fint å se det også. Det skal også sies at jeg har vært på tidlig ultralyd uke 12 og 15 siden jeg har ønsket og avdekke evt feil/ mangler tidlig. Begge to kunne dem ikke se noe. I uke 15 ble det gått igjennom fra topp til tå uten noe å se noe feil og bilde både fra siden og forfra viser en fin liten tass. Ble så kalt inn på en lynvisitt til en jordmor 2 som fortalte om diagnostikk og påpekte at dem stusset litt på ene foten til barnet etter rutineultralyd i dag. Ble da litt satt ut og fortalte om at jordmor 1 ikke hadde sakt noe om dette før på dagen og at det var kun fordi hun ikke fikk tatt gode nok bilder. Er det noen som har opplevd noe lignende som kan dele litt med meg? Ble sittende igjen som et spm tegn egentlig etter jeg fikk summet meg og lest litt hva dette egentlig var , avik og kromosomfeil osv

06.06.2019
Baby på 7 måneder

Vi tok denne https://iona-test.se/, bare for å vite at alt er bra.

18.06.2019
Anakorsa
Anakorsa

Har ikkje hørt om at noko m føtter har m nokon avvik å gjere.Har du tatt duotest? Eg tok først duotest og deretter ultralyd som bidro til bare uro og bekymring for min og min manns del. Dei målte nakkefolden og kunne ikkje finne heilt rektig mål på den. Men babyen hadde nesebein og det er tegn på at alt er normalt. Jordmora sa at mest sannsynlig er alt bra, ingenting er sikkert. Enden på visa blei at eg tok fostervannsprøve for å vite om det var Downs Syndrom og for å forberede oss på det viss det var d. Det var det ikkje til tross for forhøya sjanse for det på bakgrunn av alderen min (39) når eg var gravid, resultat på duotesten og at nakkefolden var muligens brei.
Hadde eg visst at det var så usikkert med duotest og ultralyd hadde eg tatt fostervannsprøve med ein gong, det å gå å vente i fleire uker var ikkje noko alreit.
Men du må vere over 38 år for å få tilbud om dette. Nipttest er nesten like sikker som fostervannsprøve og det er uten risiko for abort. Trur det er mulig å få i Norge nå, men det var ikkje i fjor.

11.06.2019
Ingeraa
Ingeraa
Baby på 16 måneder
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...