Fostervannsprøve/ erfaringer

Havner under den prøven da jeg blir 39 i sept og venter min lille attpåklatt. Skal på min første legetime på onsdag og tenkte å ta opp nettopp dette. Noen som har noen tanker / erfaringer ? Glad for alt av svar.

18.06.2018
Barn på 2 år og 4 måneder

Du får en obligatorisk testing av foster før du eventuelt trenger en nipt eller fostervannsprøve. Heter fosterdiagnotistikk.
Du får en ultralydundersøkelse der de ser på baby og måler nakkefold, viktig å få dette gjort rundt uke 12. Ellers forsvinner muligheten for å kunne måle.. så blir du tatt blodprøve av, og ca 14 dager seinere så får du komme inn igjen, ny ultralyd og så samler de alle verdier og gjør en vurdering av alder+ultralyd+blodprøver. Tidligere før nipt testen blei tilgjengelig for alle så var det kun de som fikk totalverdi på 2% og mer som fikk tilbud, eller og tilbud om fostervannsprøve. Jeg gjorde fosterdiagnotisering i vinter da jeg er 42, jeg har termin 1.august nå. Resultatet mitt var i utgangspunktet 2% alene pga alder, men da totalvurdering blei gitt gikk den ned til 0,1 promille, altså så lav at det egentlig ikkje finnes sjans for noe avvik. Jeg anbefaler denne testen først, den er enkel og du får svar på mye ! Hvis den gir feks 1% eller noe mer så ville jeg tatt nipt testen privat.. fostevannsprøve hadde jeg kun gjort i alvorlig tilfelle fordi den har en risiko for komplikasjoner.
Lykke til !

20.06.2020
mayskrik78
mayskrik78

Ultralyd først er bra.
Dessuten er det akkurat blitt lov med nipt i stedet for fostervann!
Det er en helt enkel vanlig blodprøve i stedet for den litt mer skulle fostervannsprøven. Den koster dog ca 5000kr.
Attpåtil må du finne en lege som driver med det, for den nå sendes til utlandet for analyse.

11.06.2020
Georg35
Georg35
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...