Ved å fortsette å bruke denne hjemmesiden godkjenner du bruken av cookies. Du kan lese mer om det her. 

 

Tran eller d-vitamin dråper

Hei E Førstegangs mamma og lurer på hva dere tenker i forhold å gi en 4 ukers baby tran eller d-dråper? Æ e usikker på hva æ vil gi og vil gjerne høre litt rundt ifohold til hva andre mener. Han er ikke noe gulpe baby heldigvis.

12.02.2018
Kalotte92
Kalotte92
Baby på 3 måneder

Vi ga tran til jenta vår når hun var 4 uker, etter et par dager med tran var det elsk.. Nå er hun 15 mnd og elsker tran fortsatt. Har gått over fra sprøyte til skje. Gulpet en del når hun var mindre. Vi fant ut at hvis hun tok tran før melk, gulpet hun ikke opp tranen. Ikke vært plaget med lukt eller flekker 👍🏻

12.04.2018
heitro88
heitro88

Hei!
Vi ga sønnen vår tran først (fra uke 4 til ca.4,5 mnd), så ble han litt lei av smaken. Nå bruker vi D-vitamin dråper. Jeg tenkte å bruke tran igjen etter dråper :-)

29.03.2018
MajdaS
MajdaS
Baby på 6 måneder

Hei! Her gir vi LIFELINE CARE BARN. Veldig enkle å bruke, da det er en twist off kapsel som du bare klemmer innholdet ut inn i munnen demmes. Den har både Omega 3 og D-vitamin :)
Har smakt på den selv. Smaker ikke så godt, men ikke på langt nær den samme smaken som med tran. Også setter den heller ikke lukt og flekker etter vaks, slik som tranen gjør.

23.03.2018
Chika2000
Chika2000
Baby på 12 måneder

Det finnes så mange andre omega-3-varianter som er ferskere enn tran.... Vi gir annen omega 3 med appelsinsmak. Den har også d-vitamin. Gis med sprøyte eller skje, alt etter hva vi har tilgjengelig :)

22.03.2018
Birtesr
Birtesr
Baby på 12 måneder

Vi startet med D-dråper siden den var smak og lukt-fri. Også har jeg hørt at noen babyer kan få magevondt av tran. Så vi startet med Tran ved 3 mnd.

15.03.2018
Liljeconval
Liljeconval
Baby på 11 måneder

Tran er å anbefale som førstevalg da det inneholder omega 3 i tillegg til D-vitamin. Du bør derfor prøve dette først, f.eks tran med fruktsmak.. Vennes barnet til tran allerede fra ung alder er dette vane det er lettere å fortsette med videre også.
Ulempa med tran (selv den med fruktsmak) er at flekker setter lukt på klærne hvis barnet ikke får i seg alt/gulper....
D-vitamin-dosen til barn er 10 mikrogram daglig, eller 5 dråper. Dråpene smaker ingenting og er lett å gi til barnet på en skje rett i munn. Man kan også tilsette D-dråpene i melka hvis barnet får flaske. (Anbefaler IKKE å ta tran i melka da det gir tranlukt/smak.)
Lykke til :)

15.03.2018
Guro_
Guro_

Denne kommentaren har blitt slettet av forfatteren.

15.03.2018
Guro_
Guro_

Vi ga tran til førstemann fra uke 4 siden dette er anbefalt av helsedir. :) Kommer til å gi det til lillebror også, mulig vi ser på d-dråper litt også, men der er visst ikke alt av vitaminer man får i tranen :) Lykke til med valget ditt :)

06.03.2018
ninette89
ninette89
Gravid i uke 36

Vi gir vitamin d dråper. Funker supert :) Litja suger til seg dråpene og syns det smaker himmelsk, smakte selv på det, å det smaker ingenting egentlig :)

04.03.2018
Sayas833
Sayas833
Baby på 5 måneder

Hei. Gir også tran. Begynte da hun var fire uker. Tenkte best å venne henne til smaken allerede som liten ettersom dråpene ikke har noen smak.

01.03.2018
Sawera.t
Sawera.t

Hei. Vi er veldig godt fornøyd med å gi tran med transprøyte og har ikke prøvd D -dråper. Til å begynne med var det litt rar og uvant smak, men det går helt greit nå. Noen synes det er like bra å gi tranen med skje (siden barn forbinder skje=mat) men det har ikke vi prøvd. Har bare hørt at D-dråper kan bli klinete og vanskelig, men det fungerer sikkert bra for mange:) Er bare å prøve deg frem og se hva du(og barnet) synes er best. Lykke til

25.02.2018
Darbido
Darbido
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...