Vasking av sutteklut

Hei! Min sønn er totalt avhengig av suttekluter/bamsene sine for å sove. Jeg pleier ofte å hive dem i vaskemaskinen på 60 grader selv om det står 40 på de aller fleste av dem, men likevel klarer jeg ikke å få vekk den sure lukten også ser jeg de lyse klutene begynner å bli litt brun-aktig i fargen, spesielt i området hvor han pleier å sutte. Noen som har tips? Eller burde jeg kastet alle og kjøpt ny?

09.02.2018
first time mami
first time mami
Barn på 3 år og 2 måneder

Vi har brukt eddik i stedet for skyllemiddel for å fjerne lukt fra tøy (for eksempel når de har hatt uhell etter å ha sluttet med bleie). Har bare brukt korken til eddikflasken som "måleskje", så en kork er nok :) Kan sikkert fungere på suttekluter også. Lykke til!

09.02.2018
flodhestmor
flodhestmor

Hei.

Du kan fint vaske dem på 60 grader. Et annet tips er å la de ligge i vann med litt klor eller salmiakk over natten før du vasker dem. Husk at du ikke må blande klor og salmiakk. Det finnes et alternativ til skyllemiddel som noen bruker til treningstøy osv. Husker ikke hva det heter i farten. Vet også at noen bruker eddik i stedet for skyllemiddel.
Er det kosekluter av gas eller tynn bomull kan du trygt vaske dem på 90 grader.

09.02.2018
7_barn_i_huset
7_barn_i_huset
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...