gravid igjen, hvordan takle kvalmen?

Hei:-) Jeg har en sønn på 13 måneder. og er nå gravid igjen. jeg var ikke noe kvalm i første svangerskap, men nå er jeg så kvalm at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. jeg er kvalm fra jeg står opp til jeg legger meg. jeg klarer ikke å bære på småen å pappaen må gjøre alt :-( jeg føler meg elendig ( og har dårlig samvittighet) noen som har tips til å dempe kvalmen?

27.12.2017
B0ms
B0ms
Barn på 3 år

Jeg var kvalm og kastet opp i 6 måneder av svangerskapet, for meg funket det med ritz kjeks og polarbrød med leverpostei, levde lenge på det. Jeg gikk og innom en helsekost butikk og kjøpte noen ingefær kapsler, de funket litt hvertfall. Jeg passet på å drikke masse vann og drakk småslurker med cola innimellom. Bananer hjalp også veldig bra for meg, det var det første jeg spiste om morgenen sammen med ritz. Jeg var også mye ute i frisk luft og gikk på tur. Prøvde å leve så normalt som jeg klarte, og måtte jeg kaste opp så gjorde jeg bare det. Håper noe av dette kan hjelpe deg, det er helt forferdelig å være kvalm så lenge. :)

31.01.2018
mini1729
mini1729

Ufff det værste jeg vet om, jeg var mye kvalm til uke 13 etter det så ble jeg bedre og bedre . Det eneste jeg kunne spise var naturell yoghurt med litt sukker på og brød. Vann melon ble mitt favoritt frukt som jeg ikke ble kvalm av. Granateple også. Du må nesten prøve alt og finne ut hva du får lyst på!

01.01.2018
Nastaran97
Nastaran97
Barn på 3 år og 11 måneder

Kjære deg jeg vet hvordan du har det! Kvalmen er så overdøvende at man nesten ikke fungerer. Jeg brukte litt tid på å finne hva som fungerte for meg - punkt en var å ikke stå opp av senga før jeg hadde spist noe salt. Gjorde jeg det så hadde jeg et godt utgangspunkt for dagen. Salte ting (tortilla chips og ritz kjeks), så drakk jeg mye ingefærøl (alkoholfri naturlig nok). Jeg brukte seabands hele svangerskapet (kjøpes på apoteket). Så eliminerte jeg alle lukter jeg kunne - gubben måtte dusje i babysåpe og all mat ble lagd i stekeovn ikke stekt i panne.. 😆Til slutt måtte jeg ty til legemidler i samråd med min lege da jeg gikk kvalm i hele svangerskapet. Tror nok min kjære tålmodige mann syntes det var helt greit når fødselen var over ☺god bedring og hold ut! Lykke til!

28.12.2017
cath32
cath32

Hei! Forstår deg veldig godt. I mitt svangerskap hjalp det litt å kutte ut sukker og fet mat. Jeg drakk også te av ingefær som sies er kvalmestillende, det hjalp ikke så mye men kanskje det kan hjelpe for deg. Jeg kjøpte også armbånd på apoteket som er kvalmestillende, verdt et forsøk:) en jeg kjenner ble ekstra kvalm når hun ikke spiste regelmessig, altså hun spiste før hun ble skikkelig sulten, da ble hun mindre kvalm. Håper du finner noe som fungerer for deg og at det går seg til, masse lykke til!

28.12.2017
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...