Oppkast

Jeg er nå gravid i uke 9 og sliter veldig med oppkast og kvalme. Sykemeldt fra jobb og kastet opp nå hver dag i to uker. Noen med gode tips?

27.11.2017
Kristinaghaa
Kristinaghaa
Baby på 2 måneder

Jeg kan tipse om sterk og kvalmelignende ingefærte:

Du trenger to store ingefærrøtter
Fire vaskede sitroner
Vann

Skjær tre sitroner i skiver, og skjær begge ingefærrøttene i tynne skiver, ha dette oppi en kjele med ca 3 l vann og kok opp..
Avkjøl, sil ut de kokte ingefær og sitronskivene, og tilsett den siste ferske sitronen i skiver.

Oppbevar drikken i kjøleskapet og drikk litt når du er kvalm. Lan oppbevares i kjøleskapet i ihvertfall to dager:)

01.02.2018
Lindaulv
Lindaulv

Jeg var kvalm og kastet opp i 6 måneder av svangerskapet, for meg funket det med ritz kjeks og polarbrød med leverpostei, levde lenge på det. Jeg gikk og innom en helsekost butikk og kjøpte noen ingefær kapsler, de funket litt hvertfall. Jeg passet på å drikke masse vann og drakk småslurker med cola innimellom. Bananer hjalp også veldig bra for meg, det var det første jeg spiste om morgenen sammen med ritz. Jeg var også mye ute i frisk luft og gikk på tur. Prøvde å leve så normalt som jeg klarte, og måtte jeg kaste opp så gjorde jeg bare det. Håper noe av dette kan hjelpe deg, det er helt forferdelig å være kvalm så lenge. :)

31.01.2018
mini1729
mini1729

Spis grov og grønt så langt du kan. Trikset er å ikke gå «tom». Blir du sulten blir du kvalm. Legg klar mat, feks knekkebrød ved sengen, så du kan spise med en gang du våkner og før du står opp. Spis hver annen time, små måltider, men før du rekker å bli sulten. Det blir ikke 100 % bedre, men litt bedre er til stor hjelp når kvalmen herjer... Ingefær hjelper også en del. Enten revet i appelsinjuicen eller i en eller annen te. Hvis du er i uke 10 er det jo håp om at det snart slipper. Det gjorde ikke det for meg, jeg var kvalm svangerskapet ut (noe som ikke var så lenge - fødte i uke 28), men jeg overlevde og er familens racer på rask bedring etter omgangssyke🤪

03.12.2017
srholtvind
srholtvind
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...