Får ikke mat i min 1,5 år gammle sønn

Hei ☺️ Jeg har en 1,5 år gammel sønn som i perioder nekter å spise.. Periodene er i mellom 1-2 ganger i mnd og varer opp til en uke. Jeg har prøvd det meste. Han er ikke spesielt glad i mat heller som gjør det hele litt vanskeligere. Har prøvd og tatt det opp med helsesøster, men hun sier at jeg skal legge blåbær på bordet til han hver dag så en dag vil han begynne å spise. Han er heller ikke glad i frukt, så det kommer ikke til og gå bra. Han er heller ikke interessert i mat. Veldig fortvilet mamma som, føler jeg ikke strekker til da det er mitt ansvar og få mat i min lille 😔

25.07.2017
SusannJohnsen
SusannJohnsen
Gravid i uke 20

Heisann!
Jeg er mor til ei jente som blir 2år neste måned. Hun er ikke noe glad i mat heller, og jeg har slitt mye med å få i henne fast føde helt siden hun var "klar for det".
Babymat på glass og klemmeposer har aldri vært aktuelt, så da var det bare å prøve med vanlig middagsmat og skiver til frokost og kvelds.
Hun spiser veldig få middagsretter og det er ikke mange skeiene som går inn i munnen. På skivene sine vil hun ikke ha prim, så det går mest i skive med smør eller leverpostei. Det er også veldig sjeldent jeg klarer å få i henne mer enn noen få biter til frokost og kvelds, men jeg tenker at litt mat er bedre enn ingen mat.
Vi har gått jevnlig til vektkontroll hos helsesøster, og vi har ligget lavt på kurven noen få ganger, men dette er ikke farlig. Det er ikke noen fasit på hvor mye en baby skal veie, så viss du klarer å få i han noe hver dag, og han er pigg og oppegående ville jeg ikke bekymre meg for mye.
Jeg gir datteren min morsmelkerstatning fortsatt, og har tenkt til å fortsette med det til hun har bedre matlyst. Det sørger for at vekten er stabil og at hun er frisk og oppegående.

Mitt beste tips er å gi morsmelkerstatning evt. fortsette å amme hvis du gjør det. Ellers så kan du prøve å gi han det jeg gir til min datter som hun liker: risengrynsgrøt, havregrøt, havrefras, yoghurt, osteskiver, pølse, pasta eller ris med smør, kjeks, hjemmelaget smoothie, potet og saus, kokte gulerøtter, joikaboller.
Jeg håper det ordner seg, og at du finner noe han liker å spise! :)

18.08.2017
Elisabethsy94
Elisabethsy94
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...