Ved å fortsette å bruke denne hjemmesiden godkjenner du bruken av cookies. Du kan lese mer om det her. 

 

Noen med kjennskap til baby/småbarn med munnsår?

Har en sønn på 6 mnd som ser ut til å ha fått et munnsår.. Ble passet av sine besteforeldre her om dagen, og da la jeg godt merke til at min svigerfar som elsker å susse og leike med sønnen min hadde dét munnsåret! 😕 Inkubasjonstid på herpesvirus 1 er 2-6 dager

12.02.2017
Steffips
Steffips
Baby på 15 måneder

Takk for svar! :) Han virker ganske oppegående og glad ellers, småhoster litt men det er nok fordi vi begge er litt forkjøla. Satser på at det ikke er herpes, han har kun én rød "prikk" på overleppa. Synes det er så fælt at noen kan kysse små babyer når de har munnsår :( Selv har jeg og samboer aldri hatt munnsår... Men tror jeg ringer legen i morgen ja!

12.02.2017
Steffips
Steffips
Baby på 15 måneder

Ja, dra gjern til legen hvis du er usikker hva det kan være og hvis barnet er veldig medtatt. Kanskje kan du få Tipps hva du skal passe på.

12.02.2017
ACK
ACK

Hei, ofte blir et barn som første gang får herpesmunnsår ganske syk med feber og ofte mange små blemmer i eller rundt munnen, eventuelt bare å se som veldig rødt og sår slimhinne. Dette gjør vondt, men det er lite man kan gjøre med fordi det er virus. Da er det eventuellt vanskelig å spise og. Vanligvis går det over innen noen dager. Dessverre vil det komme tilbake hele livet hvis det er herpes. Men når og hvor ofte er ikke å forutse. Det blir ofte utbrudd når man ellers er noe svekket som ved forkjølelse for exempel.

12.02.2017
ACK
ACK

Noen som har kjennskap til munnsår på så unge barn? Dukker det ofte opp og bør man dra til lege?

12.02.2017
Steffips
Steffips
Baby på 15 måneder
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...