18 år, gravid og redd.

Hei, fylte 18 år i september, gravid i uke 33 og er utrolig redd for at jeg kanskje ikke skulle klare meg så godt som det jeg hadde trodd, bor hos mor akkurat nå men planlegger og få flyttet sammen med barnefar så fort vi kan, men føler meg litt fastsittende i det at jeg sliter med meg selv følelsesmessig om dagen og virkelig ikke har peiling på om jeg kommer til og få støtte og hjelp nok pengemessig til og ha det bra, kort forklart. noen som er/var i samme situasjon eller har noen tips til hva jeg burde gjøre?

07.12.2016
MaritaEnger
MaritaEnger

Jeg var 19 år da min lille frøken kom til verden, fylte 20 år like etter. Kjenner meg veldig igjen med følelsen du sitter med!
Jeg og barnefar bor sammen, jeg er heldig som har han da han er ferdigutdannet helsefagarbeider når jeg selv er lærling med lønn på 7000kr. MEN vit at dersom du går vgs/lærlingår har du rett på vanlig stipend OG foreldrestipend, i tillegg til lønnen(permisjonspenger) du får dersom du er lærling. Og så får du barnetrygd.
Nå vet jeg ikke hvordan din situasjon er ift skole/jobb, men dette er det jeg vet om skole og da klarer man seg helt ok. Må selvfølgelig tenke økonomisk å prioritere, men det går alltid rundt på et vis. Vi bor i et fantastisk land med gode støtteordninger rundt oss, lykke til

28.12.2016
inameei
inameei
Gravid i uke 30

50.000??? Det har ikke trillet inn på min konto? Hva gjør man for og få slikt?

27.12.2016
Cocochaneln5
Cocochaneln5

Hei søte du :)

Jeg måtte også flytte hjem når jeg ble gravid med min første. VI har ikke en veldig god økonomi men du får omtrent 50 000 + fra NAV når du føder. Det er til baby utstyr slik at du og barnet skal klare dere den første perioden. I tillegg får du ca 900 + i måneden helt til barnet ditt er 18 år gammelt som er barnebidrag og alltid skal være der til støtte for barnet, slik at det har mat og klær. Fra barnet er 1 - 2 år får du (om barnet er hjemme hos deg) mellom 6-7000 i måneden. Les på NAV sine sider.
Vi bor i et velferds samfunn, så om ting ikke ordner seg økonomisk kan dere gå til NAV og få penger på dagen om dere kan vise til at kontoene deres er tomme. De vil også hjelpe med tak over hodet etc. Så du trenger ikke å bekymre deg over disse tingene! Jeg regner med at barnefar får seg en jobb?! For det er det viktigste. Det kommer til å bli en tung men fantastisk tid for dere begge to! Finn dere en billig leilighet og spar de pengene dere klarer, slik at når det skjer ting som ikke er forventet så klarer dere, dere! Min mann jobber hundre prosent som ringevikar, og går på skole samtidig! Og jeg sitter hjemme og passer nurket og huset! Lykke til! Husk stress ned! Du har mer enn nok med å ta vare på deg selv og barnet! Og jeg tror du har familie som også stiller opp om det skal være noe :)

12.12.2016
Iolana
Iolana

Stressa ikke for mye! Det løser sig alltid så bara var positiv att allt kommer gå fint :)
Husk att barn ikke trenger så mye egentligen till skillnad om vad dagens system vi lever i visar. Min bror har ett barn på straks 2 år og vi merkte att han leker som best med ett snøre og tepåsar og med oss! haha så du trenger ikke køpa massa dyra leksaker, dyra barnvagnar eller annat onødigt. Plus du har din mor som sikkert kommer støtta dig då du trenger det! :)

08.12.2016
Claudine b

Denne kommentaren har blitt slettet av forfatteren.

08.12.2016
Claudine b

Denne kommentaren har blitt slettet av forfatteren.

08.12.2016
Claudine b
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...