Ved å fortsette å bruke denne hjemmesiden godkjenner du bruken av cookies. Du kan lese mer om det her. 

 

Utstyrsliste?

Hei. Jeg har termin i førsten av NOV, og lurer på hva og hvor mye klær jeg trenger i den minste Str? De vokser jo så fort ut av det igjen og vil ikke overdrive heller. Lurer også på om noen har generelle tips til utstyr som er nødvendig/unødvendig??

15.08.2016
Nilamegrob
Nilamegrob
Barn på 3 år og 8 måneder

Vi hadde kun et par plagg i str 50 i tilfelle, som var greit når lillegutt var helt nyfødt. Ellers mer av 56 og 62. Ellers så er de jo supersøte med en litt stor pysj på seg eller oppbrettede armer. Litt verre med for store strømpebukser. Til stellebordet brukte vi inotuyl (noe sånt), superduper når den lille blir rød i stumpen. Og sånn myk stellekrem til å forebygge. Trengte ikke da sinksalve.

De trenger ikke så mye i starten, men til meg selv var det greit å ha ammebh (et par stykker da du griser de fort til), innlegg (kjøpte vatterte på wish til et par kroner som kan vaskes på 60, brukte de hele ammeperioden) purelan til tuppene og en singlett som var lett å amme i når vi hadde besøk. Kanskje en pumpe til å pumpe melk og flasker. (Prøv å lån en og ha tilgjengelig først og kjøp den evt etterhvert om du virkelig trenger) Resten ordner du etterhvert👍👍

Fikk lånt en bæresele som var superdupert! Ikke sikker de liker det, så greit å prøve/låne og så kjøpe en etterpå.

Babygym var såå bra underholdning etterhvert da han trengte mer aktivisering. Veldig bra for den motoriske utviklingen.

17.09.2016
Lillegutt2016
Lillegutt2016

Vil si at babynest er noe av det vi har hatt mest nytte av. Kan ha det i vogna, senga, sofaen, ja over alt!
Lekegrind har vi også brukt mye da vi har hund 😊

16.09.2016
Boble90
Boble90

Vi hadde kun 3-5 av de minste str body og de buksene med føtter som du får på H&M. Sokker kunne vi ha spart oss for å kjøpe :P Dersom det blir nødvendig med mer klær har du god tid når du er i permisjon til å ta deg en runde i butikker:) Av utstyr hadde vi kun en vippestol til å begynne med og matte til gulvet. Vi ble enige om å se etterhvert hva vi faktisk hadde behov for. Noen har rolige barn som sover mye, andre har kanskje barn med kolikk som trenger mer. Vi har et barn som ikke ville ligge alene på dagtid og endte opp med å kjøpe elektriskvippestol(mest til mor sånn at jeg kunne spise i fred og dusje), stokke babydel til stol og en god bæresele. Mitt tips er å vente til barnet er født med å kjøpe for mye utstyr. Det er dumt å betale masse penger for ting du egentlig ikke trenger :) Ammepute vet jeg at mange kjøper men jeg klarte meg utmerket med vanlige puter i stedet for. Sier meg enig med Solveig ang gulpekluter! Kjøp store og de med flanell er fantastiske! Lykke til!

16.09.2016
sofia2015
sofia2015

Av de bodyene i minst str. så anbefaler jeg deg å kjøpe av typen omslagsbody! Mye lettere og ta på babyen istedenfor å slite med å dra de over hodet når de er nyfødte :)

21.08.2016
Steffips
Steffips
Baby på 15 måneder

Det kommer kanskje litt an på hvor store dere foreldrene er også. Førstemann min var 57 cm, og andremann var 54. Så vi brukte str 56 kun et par uker før vi gikk over til 62. Det er lov med oppbrett på både armer og bein og ;) jeg byttet ikke så mye klær i starten. Hadde de på seg pysj, så var det antrekket resten av dagen hvis vi bare var hjemme :) romslig ulldress, tynn lue og sokker/tøfler kan jo være lurt :)
Jeg har tips om stellematte! De fås i to forskjellige størrelser (som jeg vet om). Gå for den største
Gulpekluter (best flanell håndklær)
Hvis du vil amme; ammeinnlegg, ligg på håndkle i senga fordi det lekker i starten. Mot sårhet, kan det være lurt med en salve som heter purelan (super også som kuldekrem og for problemhud)

16.08.2016
Solveig27
Solveig27

Trur eg hadde 5 plagg av hver med eldste. (5 bodyer, 5 strømpebukser osv) så var eg heller flink å vaske. Dei minste str går fort.

16.08.2016
Mom1986
Mom1986
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...