kosthold

Er det noen her som spiser salami og røke laks?? har hørt så mye forskjellig om akkurat den maten. Noen leger sier ja, andre sier nei. Internett sier også mye forskjellig:/

21.07.2016
kriztine86
kriztine86

Heisann:) sendte en Mail til gilde og her har du svaret;) håper det hjelper:)

Hei Kristine

Takk for henvendelsen. Når du er gravid kan du spise de aller fleste produkter fra Gilde med noen unntak. Spekepølser og spekemat kan ha en risiko for parasitten toxoplasma. Risikoen for toxoplasma kan imidlertid elimineres ved frysing av spekemat og spekepølser i en uke ved minst minus 18 grader. Hvis du er glad i spekemat skal du altså fryse produktene før du spiser dem.

Alle våre påleggsprodukter er varmebehandlet. De er kokt og har kjernetemperatur på 72-73 grader. Sykdomsfremkallende bakterier overlever ikke en slik varmebehandling. Dette gjelder ikke Roastbiff-pålegg som kokes og har kjernetemperatur på 58 grader, derfor bør ikke gravide spise dette produktet.

Om du ønsker mer informasjon, så finner du alle kostrådene som gjelder kjøtt, i tillegg til alle generelle kostråd for gravide, på Matportalen.no.

Se gjerne også vedlagte link:
http://gilde.no/graviditet-og-kjott/


Lykke til med graviditeten og ha en fin sommer.


Med vennlig hilsen
Tove
Innhold:
Hei:) jeg er gravid og lurer på om jeg kan spise trønderfår/salami? Har hørt at dere har varmebehandlet dette, men finner ingen konkrete svar... Tusen takk:)

11.08.2016
Kristineå
Kristineå

Jeg har spist begge deler, men ikke ofte. Salami sjeldnere enn røkelaks. Det har gått veldig fint. Så lenge det har vært nyåpnede pakker så har jeg tatt sjansen noen ganger. Jeg leste en artikkel av en lege at man skal vurdere nytte og risiko og at det kanskje er litt vel mye hysteri rundt enkelte matvarer hvor risikoen for fare er ekstremt lav, men nytten av å spise maten er svært stor.

04.08.2016
MereteCT
MereteCT

salami er nei-mat i min bok. Røkelaks er helt ok som nyåpnet.

28.07.2016
Karianne haa
Karianne haa

takk for svar:)

27.07.2016
kriztine86
kriztine86

Salami ville jeg holdt meg helt unna, mens røket laks skal visstnok være greit så lenge det er fra en nyåpnet pakke og langt unna utløpsdato. Personlig så har jeg holdt meg unna begge to i graviditeten, men gleder meg til å spise snart igjen! 😜

26.07.2016
Steffips
Steffips
Barn på 2 år og 4 måneder

Ikke laks heller :)

24.07.2016
BrittMarit
BrittMarit
Barn på 2 år og 10 måneder

Jeg spiste ikke salami :-)

24.07.2016
BrittMarit
BrittMarit
Barn på 2 år og 10 måneder

Jeg spiser litt salami når pakken er helt ny og nettopp åpnet, men ikke noe mer enn et par skiver de to første dagene pakken er åpen

22.07.2016
AlidaN
AlidaN
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...