Sydentur?

Hei😄 dama er gravid, nå i uke 9. Var på Ul i 8+2 og alt så bra ut. Ingen tegn på at noe ikke stemte. Nå etter en relativt dårlig sommer i trøndelag så vurderer vi sydentur. Hun vil da være ca uke 11 på turen. Destinasjon er Kreta, en plass vi er kjent med og trives godt. Vet hvilke restauranter man bør holde seg unna, og alt slikt.... må selvfølgelig ta hensyn til den gravide og fosteret, men er det farlig eller lignende å reise til syden i svangerskapet? Fly går jo greit så tidlig.... men ellers? Kan man bade som normalt? Spise maten så lenge den er ren og gjennomstekt? Osv?

19.07.2016
Northpile
Northpile

Vi reiser til Hellas nå på søndag. Jeg er i uke 15 :) Du kan fly trygt frem til over uke 30. Litt forskjellige regler fra de ulike flyselskapene, men det er ikke noen restriksjoner så tdilig i svangerskapet. Husk støttestrømper på flyet da vi gravide kan lettere få blodpropp. Små turer i kabinen for å unngå hevelse i bena. Det er ikke anbefalt og fly lenger enn 4 timer. Videre ut over det har hvertfall jeg fått beskjed om å være forsiktig med å spise egg, melkeprodukter, fisk og kylling, (da skal det i såfall være veldig godt stekt/varmebehandlet, det samme gjelder kjøtt. Frukt og slik skal skrelles eller bør vaskes i flaskevann. Man kan sikkert si i fra til hotellet at hun er gravid så de kan ta litt hensyn ang, maten :)

13.08.2016
ninette89
ninette89
Barn på 3 år og 4 måneder

Det går helt fint å reise så lenge hun er i god form. Følg vanlige kostholdsråd. Husk at flere av ostene i utlandet er upasturisert. Gravide får også lettere pigmentflekkeri, så husk solkrem. Bading er ingen problem så lenge alt er normalt. ☀️

19.07.2016
Isabell Midtun
Isabell Midtun
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...