Fly

Hvor langt var dere på vei når dere tok fly? Jeg planlegger å reise i uke 26 og tilbake i 28. Jeg ser at flere flyselskaper (blant annet ving) forventer legeerklæring for gravide reisende etter uke 28. Er det vanskelig å få denne legeerklæringen? Hva kan komme i veien?

22.04.2016
Sjørosa
Sjørosa

Hei! Jeg er i uke 28 og kom akkurat hjem fra en 2t flyreise med SAS. Ingen spurte, men jeg hadde med meg terminbekreftelse i veska. Satt også ved nødutgangen, noe de ikke sa noe på

08.06.2016
Ideha
Ideha
Baby på 7 måneder

men jeg hadde på forhånd finset et papir som på engelsk forklarte når jeg hadde termin og ikke hadde hatt noen plager i svangerskapet i tilfelle jeg ble innlagt ol dit jeg skulle

22.04.2016
Maarud20
Maarud20

ving hadde ikke nå slikt da jeg reiste til tyrkia i uke 31 i 2014. Men når vi skulle gå ombord på flyet hjemover(uke 33) ble jeg stoppet av de som skulle sjekke oss inn for de mente jeg var for langt på vei. Måtte derfor skrive under på papirer at de sa fra seg alt ansvar med meg og at jeg måtte fortelle flyvertinnene at jeg var i uke 30. skummel og ekkel situasjon når man er gravid og hormonell! men gikk heldigvis bra :-)

22.04.2016
Maarud20
Maarud20

Jeg er i uke 29 og kom hjem fra Gran Canaria i natt. Vi reiste med StarTour, og de krevde ingen legeerklæring. Jeg har forstått det slik at det varierer fra selskap til selskap, og at det har betydning hvorvidt man reiser innenfor eller utenfor EU, men dette kan sjekkes opp hos hvert enkelt flyselskap. Legeerklæringen dreier seg i såfall om en attest hvor det står skrevet termindato, at du eventuelt ikke har noen komplikasjoner, og at det ikke er noen medisinsk grunn til at du ikke kan reise. Denne bør selvfølgelig være på engelsk.

22.04.2016
Marteny
Marteny
Barn på 3 år og 5 måneder
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...