Føde på Ahus

Hei! Er det noen her på forumet som har noen erfaringer med fødsel på Ahus? Eller som selv skal føde der i nærmeste fremtid? Jeg fikk bl.a. først beskjed om at det gikk an å få lystgass der, men så sa dem at det visstnok ikke var mulig å få der lenger..jeg vet ikke om dette er noe viktig heller, men det er jo så mye man går rundt og tenker på når man skal føde for første gang. Har termin 30.desember. Håper det er noen her som har noen tanker eller erfaringer å dele med meg!

09.12.2015
Nordli85
Nordli85

Ser at termindatoen din var 30/12, så du har nok fått ditt barn allerede. Håper alt gikk greit og at du var fornøyd med oppholdet på Ahus. Jeg fødte der i oktober og fikk ingen som helst form for bedøvelse, enda jeg ba om å få det. Fødselen tok 44 timer fra vannet gikk til den lille kom. Den ble satt i gang etter 30 timer. Til meg sa de at de "for tiden ikke hadde lystgass på sykehuset." Med unntak av dette hadde jeg bare gode erfaringer med å føde på Ahus.

03.02.2016
monabe
monabe

Veldig fornøyd med Ahus :-)

19.01.2016
Struts76
Struts76

Hei. Jeg fødte i august. De har ikke lystgass lenger pga at det er oppdaget allseimers på jordmødre og pleiere. De går jo konstant i den luften som siver ut. Vi som bare bruker det noen timer om gangen er ikke i risiko. Fikk ihvertfall jeg beskjed om. Men all kred til ahus. Jeg er kjempe fornøyd med alt der:-)

04.01.2016
MonaPaulsen
MonaPaulsen

Jeg ble født på Ahus for fire år siden og søstra mi ble født der for fire måneder siden. Avdeling A er i alle fall veldig bra!

Hilsen Vera :)

Besøk meg på : https://verasunivers.wordpress.com/

26.12.2015
Veras Univers
Veras Univers

Lillemann bestemte seg visst for å komme lille julaften så da bar det avgårde til Ahus litt før tiden ;-) Siden de ikke har lystgass nå så valgte jeg avdeling B for å enten kunne be om epidural eller føde i badekar. Men da vi ankom sykehuset så hadde jeg allerede 7 cm åpning og det var for sent for smertestillende. De begynte å fylle badekaret til meg, det rakk ikke bli halvfullt engang før lillemann lå på brystet mitt. Det tok 35 min fra vi parkerte utenfor akutten til gutten vår var her :-) Et par timer etter fødselen ble vi kjørt over til barselhotellet. De hadde bare ledig enerom, men det gjorde ikke noe, far måtte uansett hjem til storebror på natta. Jeg og lillebror kunne blitt på hotellet to netter, men sjekket ut på julaften. Nok en gang ble vi godt ivaretatt både på føden og hotellet. Vi fikk servering, oppvartning og møtte bare gode og snille barnepleiere og jordmødre. Det er bare å ringe på hjelp så kommer de løpende med smertestillende, gir råd, hjelper til med amming, henter mat og drikke osv. Nok en gang en fin opplevelse :-) Håper du også vil føle det sånn når det snart er din tur. Lykke til!

25.12.2015
emmamyr
emmamyr

Åja..det har ikke jeg hørt noe om når jeg har forhørt meg om det, men håper det stemmer da!

22.12.2015
Nordli85
Nordli85

Tusen takk! Håper alt gikk enkelt og fint for dere! :)

22.12.2015
Nordli85
Nordli85

Tusen takk for langt og fint svar! Det var veldig godt å høre om opplevelsen din! Jeg håper det går like greit for deg uten lystgassen også og at opplevelsen blir bare fin! Du har termin tre dager etter meg da, så det blir spennende å se når de små bestemmer seg for å komme! Lykke til i alle fall og takk for at du forklarte alt så fint om din opplevelse sålangt! :)

22.12.2015
Nordli85
Nordli85

Hei. Fødte på Ahus for 2,5 år siden og skal føde der igjen nå veldig snart (termin 2.januar). Hadde en kjempe fin opplevelse sist :-) Fødte på avdeling A (den jordmorstyrte, uten epidural). Fikk lystgass da (brukte kun det av smertestillende) og det hjalp meg enorm så ble skuffet nå da jordmor sa den er stengt pga ventilasjonsproblemer). Sist ble vi (jeg, barn og samboer) flytter over på barselhotellet ca 3 timer etter fødselen. Vi bodde der 3 netter og vi hadde det helt topp. God mat i restauranten, stort, deilig rom og vi kunne ringe på hjelp til alle døgnets tider om det var noe. Et døgn etter at vi kom hjem fra sykehuset måtte lillemann legges inn igjen pga gulsott. Da fikk hele familien enerom på neonatal avdelingen på barsel og vi sov der en natt. I forbindelse med fødselen møtte vi mange hyggelige, flinke mennesker som jobber på Ahus og vi følte oss godt ivaretatt på alle avdelinger vi var på.Vi fikk god mat og godt stell hele veien. I juni i år ble jeg lagt inn på Ahus pga svangerskapskvalme og høyt stoffskifte. Ble tatt godt vare på av flotte mennesker og følte jeg ble tatt på alvor. Ble dessverre liggende på gangen da, men det var på endokrinologisk avdeling, ikke barsel. Gruer meg til fødselen denne gangen (mye pga at jeg ikke får lystgass), men håper jeg får en like fin opplevelse på Ahus som sist :-)

20.12.2015
emmamyr
emmamyr

Hei😊Jeg har faktisk termin idag og skal føde på Ahus. Jeg var nylig på omvisning på sykehuset og de tilbyr dessverre ikke lystgass lenger da det er oppdaget lekkasje på lystgassen. Fikk da beskjed om at de ikke visste om de fikk det tilbake. Ellers har de jo alt annet der, ikke alle som tåler lystgass så godt heller. Ønsker deg lykke til😊

19.12.2015
Line Marlen Faanes
Line Marlen Faanes

Skal føde der i mai fikk skriv der i fra de har to avdelinger en med lystgass og en uten :)

14.12.2015
LEK96
LEK96
Baby på 14 måneder
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...